Verlangen is goed, dankbaarheid is beter

Honger

Ik heb honger en loop in de supermarkt. Mijn oog valt op een pizzadoos met een schitterend plaatje van een krokante pizzakorst, rijk belegd met sappige stukjes mozzarella en verse tomaat. Ik open de deur van de vriezer, slinger de doos in m’n mandje en ren naar de kassa waar ik tegenwoordig nota bene zélf braaf ga staan afrekenen. Eenmaal thuisgekomen haal ik watertandend en met kloppend hart, vol verwachting mijn pizza uit de doos. Van mijn droom blijft weinig meer over dan een laffig deegje, een flubberig laagje witte kaasbrij en wat lullige snippers tomaat. En dat in een lastig te openen plastic verpakking. Geweldig!

Als je dit herkent, weet je wat goede marketing is, of boerenbedrog zo je wilt. Maar in elk geval ken je de dynamiek van verlangen. Je kijkt ergens naar uit, maar als je doel eenmaal bereikt is, dan is de lol er snel af.

Kicks

Ik heb precies hetzelfde in mijn business. We hebben maandenlang toegewerkt naar een doel dat onhaalbaar lijkt en we hebben het toch geflikt! We staan te juichen en highfiven. Maar al snel ebt het gevoel van overwinning weg en is het leven weer zoals het voor die tijd was. Tijd voor de volgende uitdaging! Ik heb jarenlang van kick naar kick geleefd, continu op zoek naar nog meer voeding voor mijn ontevreden binnenste. Mijn ego voeden met steeds meer prestaties, speldjes en medailles. Tot ik erachter kwam dat kicks tijdelijk zijn en dat vergelijken met anderen meestal ongelukkig maakt.

Monnik

Daarom oefen ik mezelf in tevredenheid tegenwoordig, bijvoorbeeld met een dankbaarheidsoefening. Ik zit dan stil op een stoel, kijk rustig om me heen en neem alles waar wat ik heb. Ik sluit mijn ogen en ga in gedachten één voor één in mijn hoofd de mensen langs die me dierbaar zijn. Langzamerhand verander ik van een ondernemer in een monnik. Dan open ik mijn ogen weer en kijk naar de half opgegeten pizza op mijn bord. Misschien is die pizza niet wat ik ervan verwacht had, maar toch: life is good!

Waar ben jij dankbaar voor? Geniet je van alles wat je hebt?

Doorgroeien?

Wil je jezelf en/of je bedrijf verder ontwikkelen? Kom dan een keer naar één van mijn groeidagen. Van harte welkom!

 

Benut jij de kracht van podcast al?

Moet ik echt een podcast? Nee. Maar het kan wel heel veel opleveren om audio toe te voegen aan je marketing- en communicatiemix. 

Is het niet veel te laat om nog te starten? Nee! Het beste moment om podcast te starten is nu, want podcast is geen hype. Het is ‘here to stay’. 

Na het succes van de Groeivoer Podcast helpt Gerhard nu ook andere organisaties bij het succesvol inzetten van podcast om organisatiedoelen te behalen. 

Denk bijvoorbeeld aan: 

Een interne podcast waarin je de laatste nieuwtjes deelt en medewerkers aan het woord laat. Dit kan je interne communicatie verbeteren en je ‘tribe’ en de community nog hechter te maken. 

Een interne podcast om een bepaalde transformatie of cultuurverandering te stimuleren. Bijvoorbeeld als je jouw organisatie meer ondernemend en innovatief wil maken;

Een projectpodcast rond een groot project, om stakeholders op de hoogte te houden van de voortgang.

Een marketing podcast waarin je jouw merk versterkt en op zoek gaat naar leads voor je bedrijf. Bijvoorbeeld door klanten in gesprek te laten gaan met je medewerkers.   

Je kunt podcast ook onderdeel uit laten maken van events. De opgenomen afleveringen publiceer je vervolgens weer op je podcast kanaal.

Wil je podcast meteen op niveau neerzetten, werk dan met experts en ga niet zelf ‘hobbyen’. Een podcast is meer dan een tafel met twee microfoons erop. Audio is een vak. 

Als je benieuwd bent naar de mogelijkheden voor jouw organisatie, ga eens in gesprek met Gerhard. Hij denkt graag mee over strategie en realisatie. Neem contact op via gerhard@groeivoer.nl

Gerhard

Gerhard

Ik ben Gerhard te Velde, ondernemer en podcastmaker. Met de Groeivoer Podcast help ik ondernemers aan nieuwe inspiratie. Met mijn podcast agency Ear Ear help ik organisaties aan een succesvolle podcast. Zullen we vrienden worden? Voeg mij gerust toe op LinkedIn!

Laat een reactie achter

Over de auteur

Ik ben Gerhard te Velde, ondernemer en podcastmaker. Met de Groeivoer Podcast help ik ondernemers aan nieuwe inspiratie. Met mijn podcast agency Ear Ear help ik organisaties aan een succesvolle podcast. Zullen we vrienden worden? Voeg mij gerust toe op LinkedIn!

Recente posts

Volg Groeivoer

Blijf op de hoogte

Schrijf je in om de laatste blogposts, podcasts & meer te ontvangen!