Tijd doorbrengen met jezelf

Kijk je wel eens in de spiegel? Ik bedoel niet om te kijken of je haar goed zit (in mijn geval sowieso zinloos), maar om meer te weten te komen over jezelf. In deze tijd van een overvloed van prikkels is het erg makkelijk jezelf voorbij te lopen. Je innerlijke stem wordt voortdurend overschreeuwd door invloeden van buitenaf en omdat we continu onder de mensen zijn, zijn we vrijwel nooit alleen. Ik pleit voor meer rust, reflectie en afzondering.

Kluizenaar

Afgelopen november logeerde ik twee nachtjes in een kluis, bij een klooster in Diepenveen. Deze kluis, eigenlijk gewoon een huisje, werd vroeger bewoond door kluizenaar David. Een boom van een man, die voor een leven in stilte gekozen had. Kluizenaar David leefde in volledige afzondering, in zijn huis dicht bij het klooster. Elke week werden er boodschappen voor hem bezorgd, achter een luikje. En eens per week ging David biechten in het klooster. Verder besteedde kluizenaar David zijn tijd aan lezen, bidden en vogeltjes voeren.

Luister eens naar jezelf!

Een leven als kluizenaar is aan mij niet besteed. Toch ontdekte ik in slechts 48 uur in Davids kluis hoe heilzaam het is om tijd alleen door te brengen. Ik begon al snel mijn ‘innerlijke stem’ weer te horen. De stem in jouw hoofd, die er altijd is, maar die zelden gehoord wordt in de drukte van alledag.

Mijn innerlijke stem is een liefhebbende stem. Een stem die me helpt. Ik ben mijn eigen coach. Soms geeft die stem mij complimenten en fijne bemoedigingen. Soms komt die stem met kritische vragen. Maar ik heb er altijd iets aan, want mijn innerlijke stem weet vaak veel meer dan ik in eerste instantie denk te weten. Die stem brengt me dichter bij mijn eigen gevoel, intuïtie en ‘buikgevoel’.

Je business sterker maken

Dit klinkt misschien wat soft of zweverig voor je, maar luister: die innerlijke stem levert mij keiharde resultaten op. Ik neem afscheid van klanten die geld en energie kosten, ik houd kandidaten buiten de deur waarvan m´n innerlijke stem luid en duidelijk schreeuwt dat ik ze niet moet aannemen. Ik ga vaker naar buiten als de zon schijnt, ben gezonder, maak veel meer verbinding met mijn vrienden en familie, en gebrúík de lessen van tien jaar ondernemerschap in plaats van ze te negeren. How´s that for soft?

Je innerlijke stem is dus geen ‘softie’, maar een teamlid dat je sterker maakt. Profiteer ervan. Ga eens een paar nachtjes ‘offsite’ en kom weer in contact met jezelf. Want je beste vriend, dat ben je zelf.

Doorgroeien?

Wil je jezelf en/of je bedrijf verder ontwikkelen? Kom dan een keer naar één van mijn groeidagen. Van harte welkom!

 

Benut jij de kracht van podcast al?

Moet ik echt een podcast? Nee. Maar het kan wel heel veel opleveren om audio toe te voegen aan je marketing- en communicatiemix. 

Is het niet veel te laat om nog te starten? Nee! Het beste moment om podcast te starten is nu, want podcast is geen hype. Het is ‘here to stay’. 

Na het succes van de Groeivoer Podcast helpt Gerhard nu ook andere organisaties bij het succesvol inzetten van podcast om organisatiedoelen te behalen. 

Denk bijvoorbeeld aan: 

Een interne podcast waarin je de laatste nieuwtjes deelt en medewerkers aan het woord laat. Dit kan je interne communicatie verbeteren en je ‘tribe’ en de community nog hechter te maken. 

Een interne podcast om een bepaalde transformatie of cultuurverandering te stimuleren. Bijvoorbeeld als je jouw organisatie meer ondernemend en innovatief wil maken;

Een projectpodcast rond een groot project, om stakeholders op de hoogte te houden van de voortgang.

Een marketing podcast waarin je jouw merk versterkt en op zoek gaat naar leads voor je bedrijf. Bijvoorbeeld door klanten in gesprek te laten gaan met je medewerkers.   

Je kunt podcast ook onderdeel uit laten maken van events. De opgenomen afleveringen publiceer je vervolgens weer op je podcast kanaal.

Wil je podcast meteen op niveau neerzetten, werk dan met experts en ga niet zelf ‘hobbyen’. Een podcast is meer dan een tafel met twee microfoons erop. Audio is een vak. 

Als je benieuwd bent naar de mogelijkheden voor jouw organisatie, ga eens in gesprek met Gerhard. Hij denkt graag mee over strategie en realisatie. Neem contact op via gerhard@groeivoer.nl

Gerhard

Gerhard

Ik ben Gerhard te Velde, ondernemer en podcastmaker. Met de Groeivoer Podcast help ik ondernemers aan nieuwe inspiratie. Met mijn podcast agency Ear Ear help ik organisaties aan een succesvolle podcast. Zullen we vrienden worden? Voeg mij gerust toe op LinkedIn!

Laat een reactie achter

Over de auteur

Ik ben Gerhard te Velde, ondernemer en podcastmaker. Met de Groeivoer Podcast help ik ondernemers aan nieuwe inspiratie. Met mijn podcast agency Ear Ear help ik organisaties aan een succesvolle podcast. Zullen we vrienden worden? Voeg mij gerust toe op LinkedIn!

Recente posts

Volg Groeivoer

Blijf op de hoogte

Schrijf je in om de laatste blogposts, podcasts & meer te ontvangen!