Een nieuw begin

Groeiprogramma training

Het is 9 januari, 8 uur ‘s ochtends en nog een beetje donker als ik aankom rijden op boerderij De Boerderin te Kamerik. De parkeerplaats is nog leeg, alleen de auto de auto’s van de medewerkers van de locatie staan al op hun plek. Ze zijn vandaag extra vroeg opgestaan. Koffie zetten, stoelen slepen en de lunch voorbereiden.

Hogerop

Ik loop naar binnen en beklim trappen van zaal Hogerop. De perfecte naam natuurlijk voor een dag waarin we zoeken naar persoonlijke groei. Vandaag organiseer ik een Groeidag onder de naam Een Nieuw Begin waar we met een groep ondernemers en professionals een dag lang aan persoonlijke ontwikkeling werken.
Collega Bram is er en heeft de stoelen klaargezet in een kring. We gaan voor een open setting waar iedereen elkaar kan zien en niet tegen een rit aan kijkt tijdens mijn verhaal. Ik zet de presentatie klaar en met een lichte spanning in mijn lijf loop ik nog één keer de presentatie door.

Bram en ik hangen inspirerende quotes op en ondertussen komt de eerste gast binnen. Het is Michael, een online marketing specialist die graag aan zijn persoonlijke groei werkt. Één voor één komt ook de rest van de deelnemers aan. Iedereen zoekt rustig een plekje.

Groei

Zelfs nu de dag nog maar net begonnen is voel ik mij al goed en ben ik blij dat zoveel mensen er voor gekozen hebben een dag te gaan groeien. En dan ook nog eens bij mij! Wat niet vanzelfsprekend is want ik ben nog niet heel bekend in de personal development scene. Buiten breekt een winterzonnetje door en de geur van koffie begint de ruimte te vullen. Ik zie bekenden van me, zoals Kasper en Yvette van de Katoenfabriek . Maar ook mensen die ik nog nooit eerder persoonlijk ontmoet heb. De zaal is vol, hoogste tijd om te beginnen.

Belemmerende overtuigingen

Op de achtergrond zorgt vriend Marijn voor een mooie video opname en een aantal foto’s als aandenken. We beginnen met een voorstelrondje waarin iedereen elkaar leert kennen en ik deel een aantal inzichten over groei, uit eigen praktijk. Dan gaan we aan de slag met een aantal oefeningen die de rest van de ochtend in beslag nemen. We hebben het over beperkende gedachten en hoe je die kunt elimineren.

Frisse lucht

Na de lunch gaan we even lekker naar buiten om op te frissen. In de middag vervolgen we het programma met een oefening over het stellen van doelen en het maken van een concreet plan om dromen dichterbij te brengen. Iedereen mag gaan knippen en plakken en tekenen om een eigen droomposter te maken. Vervolgens gaan we met elkaar in gesprek over het waarom van die droom.

Concreet

We gaan deze dromen ook concreet maken. Ik licht toe hoe belangrijk het is om doelen klein te maken aan de hand van de vraag hoe je een olifant opeet: hap voor hap. We hebben een doelen poster met doelen van ooit over 10 jaar, over 5 jaar, over een jaar en over 12 weken die we invullen.
We sluiten de dag af met een aantal deelnemers die hun droom delen met de groep. We praten wat na bij een informele borrel en dan is de dag voorbij.

Vaker doen

Ik pak mijn spullen, trek mijn jas aan bedankt nog even de mensen van de locatie en loop met een tevreden gevoel naar mijn auto. Ik zit er qua energie totaal doorheen en heb alles gegeven vandaag. Maar ik ben echt heel blij en dankbaar dat het zo goed gegaan is. Dit gaan we vaker doen!

Gerhard

Gerhard

Ik ben Gerhard te Velde, ondernemer, podcastmaker en groeiexpert. Mijn missie: ondernemers en bedrijven helpen groeien. Groeien in omzet, werkgebied en winstgevendheid. Maar ook groei in impact, vrije tijd en werkplezier.

Laat een reactie achter

Over de auteur

Ik ben Gerhard te Velde, ondernemer, podcastmaker en groeiexpert. Mijn missie: ondernemers en bedrijven helpen groeien. Groeien in omzet, werkgebied en winstgevendheid. Maar ook groei in impact, vrije tijd en werkplezier.

Recente posts

Volg Groeivoer

Blijf op de hoogte

Schrijf je in om de laatste blogposts, podcasts & meer te ontvangen!