fbpx

Aflevering 1 – INTRODUCTIE – Eerste kennismaking met Gerhard

De tekst

00:00:05
Gerhard te Velde: Hé, wat leuk dat je luistert. Welkom bij de Groeivoer Podcast. Mijn naam is Gerhard te Velde, en in deze allereerste aflevering van de podcast vertel ik iets meer over wie ik ben en over wat je in de Groeivoer Podcast kunt verwachten.

Ik ben zelf geboren in 1983. Mijn naam is Gerhard maar je mag ook Gerhard zeggen, op z’n Nederlands. Je mag ook zeggen Gerard zo heet ik niet maar zo word ik wel vaak genoemd. Geboren als vijfde kind in een gezin van uiteindelijk zeven kinderen. Mijn vader was dominee. Mijn opa was dominee. Mijn alleroudste broer Dolf is ook een tijd dominee geweest. En mijn vader zei altijd: ‘Gerhard waarom ga je niet ook theologie studeren?’. Nou grappig, de man heeft wel mensenkennis want ik ben zeker geïnteresseerd in de dingen die we niet kunnen zien. Hè dus het spirituele, maar ik ben ook wel wat meer geïnteresseerd in business. Nou, ik studeerde in Zwolle, personeel en arbeid, een HR opleiding. Daarna heb ik sociologie gestudeerd in Utrecht. En ik werkte toen ook al een hele tijd. Ik ben op mijn twaalfde begonnen met werken in een dierenspeciaalzaak, Firma Boer te Kampen, ze bestaan nog steeds. Heel veel geleerd. En daarna ben ik twee jaar lang uittreksels van studieboeken gaan maken. Ik heb heel veel boeken samengevat. Een stuk of tweehonderd. Ontzettend veel kennis opgedaan, maar na twee jaar was ik daar echt wel klaar mee om de hele tijd binnen te zitten achter de computer. Dus toen ben ik mezelf gaan verhuren als tuinman, naast mijn studie. Op mijn drieëntwintigste dacht ik van: Ja, ik ga gewoon lekker voor mezelf beginnen. Dus ik typte een briefje: Hallo ik ben Gerhard. Ik kom graag snoeien, harken, schoffelen, enzovoort. Nou, dat was heel populair. Ik had binnen twee jaar tweehonderd klanten.

En ik kon dat eigenlijk niet meer zelf aan. Dus heb ik twee vrienden om hulp gevraagd, Joren Harmanny en Jochem Oldebroek. En samen met deze gasten heb ik in 2008 het bedrijf Mijn Student opgericht. Mijn Student was het eerste studenten klusbedrijf van Nederland en wij deden bij particulieren allerlei klusjes. Verhuizen, schilderen, schoonmaken, tuinieren, computers repareren, op barbecues vlees draaien. Eigenlijk allerlei hand- en spandiensten. Daarna heel snel de overstap gemaakt naar de zakelijke markt. Toen zijn we heel erg veel voor facility managers gaan werken en dat is eigenlijk uiteindelijk de richting geworden. En in 2017 besloot ik dat er een nieuwe naam zou moeten komen voor Mijn Student. Negen maanden over gedaan en toen werd het bedrijf Eager People geboren. De nieuwe naam Eager People. Om nog steeds dezelfde energie er in te houden. Die gedrevenheid waarmee wij altijd als studenten aan de slag gingen, maar wel met een wat professionelere volwassenen naam. Ik ben nog steeds eigenaar van het bedrijf, maar heb uiteindelijk wel afscheid genomen van mijn operationele rollen. Ik merkte gewoon dat ik als pionier geboren ben. Mijn zoon of genius is creatie. Nieuwe dingen neerzetten, voor mezelf maar ook samen met anderen. En ja, dat lukte gewoon minder goed bij Eager People. Dus ik heb twee van mijn teamleden gevraagd of zij het bedrijf wilden runnen. Dat wilden ze graag. En we spreken elkaar nu elke vrijdagochtend. Dan nemen we alles door wat er speelt. Ik help nog steeds mee door bij te dragen aan de strategie en de marketing. Maar ik heb mezelf grotendeels vrij gespeeld van het bedrijf.

En daarom maak ik nu deze Groeivoer Podcast. Want ik ben een nieuw bedrijf gestart en dat heet Groeivoer, en Groeivoer helpt ondernemers groeien. Zowel op persoonlijk vlak, persoonlijke groei als ondernemer, maar ook het laten groeien van je bedrijf. En ik heb het niet alleen over groeien in omvang, werkgebied, of in grootte zeg maar, maar ook groei van winstgevendheid bijvoorbeeld maar ook groei van vrije tijd, groei van impact. Het maakt niet uit waar jij in wil groeien, Groeivoer helpt je daar graag bij. Nou één van de manieren om jou te helpen is je inspireren met verhalen van andere ondernemers. Misschien heb je wel eens gehoord van Ray Dalio. Hij heeft een boek geschreven, Principles. En eigenlijk zegt hij alles is al een keer gedaan. En dat is een waarheid als een koe want misschien is iets voor jou nieuw, maar is het door andere mensen al een keer gedaan. Ik zeg altijd: profiteer gewoon van die kennis die er is, van mensen die al een keer gedaan hebben wat jij wilt. Nou, in de Groeivoer Podcast kun je luisteren naar interviews met ondernemers die een tof verhaal hebben. Die iets hebben meegemaakt. En het is voor iedereen weer anders wat hij of zij er uit haalt. Ik hoop in ieder geval dat je daar heel veel plezier aan hebt. Behalve deze interviews doe ik ook Q&A’s met ondernemers, of eigenlijk beter gezegd beantwoord ik vragen van ondernemers. Dus je kan ook een vraag naar mij insturen. Stuur die dan naar gerhard@groeivoer.nl of naar info@groeivoer.nl. Je mag zelf kiezen. Ik spreek ook af en toe een eigen inspiratie aflevering in op basis van een artikel of column die ik maak. En nou wat Groeivoer verder kan betekenen vind je op groeivoer.nl.

Rest mij alleen nog te melden dat ik sinds kort ook mee mag werken aan BNR Groei helden. Dus dat is ook ontzettend tof. Ja als jij nu luistert, ik hoop dat jij ook een groeiheld bent. Groot of klein dat maakt niet uit. Groei is heel natuurlijk, groei is goed, en groeien mag. Dus ik zou zeggen geniet er van en geniet van deze Groeivoer Podcast.

Gerhard

Gerhard

Ik ben Gerhard te Velde, ondernemer, podcastmaker en groeiexpert. Mijn missie: ondernemers en bedrijven helpen groeien. Groeien in omzet, werkgebied en winstgevendheid. Maar ook groei in impact, vrije tijd en werkplezier.

Laat een reactie achter

Blijf op de hoogte

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Meer afleveringen