fbpx

Waarom jij beter wordt van een goede businesscoach

Coaches zijn softies

Vroeger keek ik neer op coaches. Ik vond dat de ene helft van Nederland coach was en de andere helft gecoacht werd. Ik dacht dat ik de enige man in Nederland was die gewoon aan het werk was. Ik dacht zelfs bij mezelf, dat een coach alleen voor mietjes is die niet weten wat ze willen. Pas later ging ik de waarde inzien van een goede coach.

Een ‘critical’ friend

Een goede businesscoach stelt vragen die jij jezelf niet stelt, geeft je op je donder als je afspraken (met jezelf) niet nakomt en laat wegen zien die jij zelf niet ziet. Een businesscoach helpt je om een betere versie van jezelf te worden. Waarom zou je in vredesnaam toch per se alles zelf moeten uitvinden, als je met de slimme lessen van een businesscoach stappen over kunt slaan?

Je ego controleren

Wel eens van ego gehoord? Je ego is dat innerlijke mannetje of vrouwtje dat elke keer voor onrust zorgt. Die roept dat je concurrent het beter voor elkaar heeft dan jij. Je ego zorgt dat je continu gezien en erkend wilt worden. Je ego zorgt dat je het goed voor jezelf regelt (daar komt de term egoïst vandaan). Je ego is een enorme raketmotor die je voorwaarts stuwt, maar het is ook een enorme stoorzender voor succes. Als je continu te veel met jezelf bezig bent, beschadig je soms anderen en hou jij in elk geval jezelf klein. Langetermijnsucces in business is alleen mogelijk als jij je ego onder controle krijgt en voor je laat werken, in plaats van tegen je.

Great people have great coaches

Als jij een coach aankunt, laat je zien dat je in staat bent over je ego heen te stappen. Je kunt tegen een stootje en raakt niet in paniek bij een beetje kritiek. Je ziet het niet eens als kritiek, maar als een kadootje van boven, dat iemand jou iets wil leren. Is er ook maar één topsporter die de Olympische Spelen gehaald heeft zonder coach? Daarom. Als je echt ver(der) wilt komen, doe je dat samen, niet alleen.

Investeer in jezelf

Ook als je ambitie misschien niet torenhoog is, raad ik je sterk aan om eens na te denken wie jou kan coachen. Stel een lijstje op van wat je zoekt in een coach en ga op zoek. Tip: een gratis coach is leuk voor erbij, maar als je het kunt missen (en dat kun je), maak hier dan budget voor vrij. Investeren in jezelf is een van de beste dingen die je als ondernemer kunt doen!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Gerhard

Gerhard

Ik ben Gerhard te Velde, ondernemer, podcastmaker en groeiexpert. Mijn missie: ondernemers en bedrijven helpen groeien. Groeien in omzet, werkgebied en winstgevendheid. Maar ook groei in impact, vrije tijd en werkplezier.

Laat een reactie achter

Over de auteur

Ik ben Gerhard te Velde, ondernemer, podcastmaker en groeiexpert. Mijn missie: ondernemers en bedrijven helpen groeien. Groeien in omzet, werkgebied en winstgevendheid. Maar ook groei in impact, vrije tijd en werkplezier.

Recente posts

Volg Groeivoer

Blijf op de hoogte

Schrijf je in om de laatste blogposts, podcasts & meer te ontvangen!