Top 10 inspiratiepodcasts voor ondernemers in 2020

Ben jij zoek naar een inspirerende podcast over ondernemen? In het afgelopen jaar zijn er weer heel wat mooie podcasts voor ondernemers bij gekomen. En podcasts die al liepen zijn lekker doorgegroeid, omdat podcast steeds bekender wordt. In dit artikel presenteren we een top 10 van Nederlandse ondernemers podcasts, die je zeker eens uit moet checken!   

1.     Groeivoer voor Ondernemers Podcast

Om jezelf te laten groeien, ben je als ondernemer continu op zoek naar “groeivoer”. In de Groeivoer Podcast luister je interviews met inspirerende ondernemers en andere experts op het gebied van persoonlijke groei en bedrijfsgroei. 

Waar gaat deze podcast over? In de Groeivoer Podcast hoor je hoe Gerhard te Velde, ondernemer, investeerder en business coach, in gesprek gaat met ondernemers. Soms zijn dit bekende ondernemers, maar regelmatig ook juist de ‘gewone’ ondernemer met een inspirerend verhaal. Dit levert verrassende, openhartige gesprekken op over succes, groei en de pijn die bij ondernemen hoort. Je hoort niet alleen champagne en halleluja, maar ook hoe een ondernemer in een burn-out terechtkwam, of failliet ging. Ook is er in deze podcast volop aandacht voor de spirituele kant van ondernemen. Zo nu en dan deelt Gerhard zijn eigen ervaringen en inzichten over bedrijfsgroei. 

Wat is er bijzonder aan deze podcast? Deze podcast biedt diepgang: de afleveringen zijn meestal ongeveer een uur, waardoor je een ondernemer echt goed leert kennen. Gerhard stelt zichzelf ook kwetsbaar op, en zoekt altijd naar de diepere laag in een gesprek. Ook komt de spirituele kant die bij ondernemen hoort, vaak aan bod.

Deze podcast is interessant voor: ondernemers en geïnteresseerden in persoonlijke groei en spiritualiteit.
Lengte van de afleveringen: 45-75 minuten.
Deze podcast wordt gemaakt door: ondernemer, investeerder en business coach Gerhard te Velde.
Link: https://www.groeivoer.nl/groeivoer-podcast/

2. De Expert Podcast – Hugo Bakker

Ondernemer Hugo Bakker spreekt met experts over hun vakgebied en haalt zo waardevolle inzichten op voor zijn luisteraars.

Waar gaat deze podcast over? Hugo Bakker heeft lang gezocht naar zijn passie en doel in het leven en heeft daardoor veel verschillende dingen en projecten gedaan. Uiteindelijk ontdekte hij zijn kracht: mensen helpen om online trainer te worden. In zijn podcast gaat hij in gesprek met mensen, van ondernemers tot social media experts,  die van hun droom ook werkelijkheid hebben kunnen maken.

Wat is er bijzonder aan deze podcast? In de podcast ontdek je waarom passie hebben voor wat je doet, zo belangrijk is om een expertstatus te bereiken. Met zijn podcast raakt hij Hugo Bakker zowel aan de zakelijke als de spirituele kant van ondernemen. Daarin wordt Hugo af en toe ook heel persoonlijk. Je kwetsbaar opstellen voor de microfoon is voor Hugo geen probleem.

Deze podcast is interessant voor: ondernemers, trainers & coaches
Lengte van de afleveringen: 30-70 minuten
Deze podcast wordt gemaakt door:  Hugo Bakker
Link: https://hugobakker.com/expertpodcast/

3.     XII Waves Transformatie Podcast – Sjanett de Geus

In de Transformatie Podcast luister je naar de zoektocht van Sjanett de Geus, naar antwoorden op belangrijke levensvragen.

Waar gaat deze podcast over? Sjanet de Geus is naast ondernemer en lifecrafting coach/trainer ook de host van de XII Waves Transformatie Podcast. Ze gelooft in de kracht van scaffolding, je optrekken aan mensen die je om je heen verzamelt met veel kennis en ervaringen. Daarom is zij de Transformatie podcast begonnen, om die mensen op te zoeken. Zo komen onder andere schrijvers, ondernemers, coaches en wetenschappers aan het woord en vertellen zij over zelfontwikkeling en hun visie op het leven met interessante verhalen.

Wat is er bijzonder aan deze podcast? Sjanett de Geus is open, ontwapenend en eerlijk en spreekt vrijwel altijd over de diepere laag van ondernemen. In deze podcast worden echt een diversiteit aan mensen geïnterviewd waardoor je altijd weer verrast wordt. Het hoofd onderwerp van de podcast is niet ondernemen, maar transformatie. Toch zitten er vaak entrepreneurs voor de microfoon. Dat maakt deze podcast zeer de moeite waard. 

Deze podcast is interessant voor: ondernemers en iedereen met interesse in zelfontwikkeling
Lengte van de afleveringen: 90 minuten
Deze podcast wordt gemaakt door:  Sjanett de Geus
Link: https://twelve-waves.nl/transformatie-podcast/

4.     Taco Oosterkamp, Drive podcast

Taco is een bekende ‘groeiguru’ in Nederland en brak o.a. door met zijn boek Schaamteloos Delegeren. In de Drive podcast, waar 40 afleveringen van gemaakt zijn, gaat Taco met topondernemers in gesprek.

Waar gaat deze podcast over? In de DRIVE podcast spreekt Taco Oosterkamp met zijn gasten over de vraag: wat is het geheim van succes?. De diepte-interviews met ondernemers geven een beeld over hun drive om ondernemer te worden, hoe ze omgingen met tegenslagen en hoe ze succesvol werden in hun eigen veld. En misschien wel het belangrijkste: Wat kleinere bedrijven kunnen leren van topondernemers als het gaat om bedrijfsgroei.

Wat is er bijzonder aan deze podcast? De ondernemers die aan het woord komen in de podcast zijn erg succesvol en runnen vaak miljoenenbedrijven. Ze waren echter niet altijd zo groot en gaan in op hoe hun bedrijven startten op kleine schaal, maar het grote podium bereikten.

Deze podcast is interessant voor: ondernemers
Lengte van de afleveringen: 60-75 minuten
Deze podcast wordt gemaakt door:  Taco Oosterkamp
Link: https://bedrijfsgroei.nl/podcast/drive/

5. BNR Groeihelden

BNR Groeihelden is een podcast van BNR. BNR maakt meerdere podcasts, maar deze podcast gaat specifiek over bedrijfsgroei. 

Waar gaat deze podcast over? In BNR Groeihelden gaat presentator Meindert Schut in gesprek met ondernemers die van hun hobby of idee een groeibedrijf wisten te maken. Zij vertellen wat hun bedrijf inhoudt en wat heeft ervoor gezorgd dat hun startup niet op de zolderkamer is blijven steken maar zich blijft uitbreiden. Hoe kregen zij het voor elkaar om meer werknemers aan te kunnen nemen, nieuwe markten aan te aanspreken en om hogere winsten te bereiken?

Wat is er bijzonder aan deze podcast? Deze podcast is lekker compact, waardoor je in korte tijd veel informatie krijgt. Bovendien zijn er elke week nieuwe ondernemers, zodat je echt veel verhalen uit de praktijk krijgt.

Deze podcast is interessant voor: ondernemers  
Lengte van de afleveringen: 25 minuten
Deze podcast wordt gemaakt door:  Meindert Schut.
Link: https://www.bnr.nl/podcast/groeihelden

6. Brain Balance Podcast, Charlotte Labee

Waar gaat deze podcast over? Charlotte Labee kende vele hoogte- en dieptepunten in haar leven. Om op een meer evenwichtige en stabiele manier te leven gooide ze het roer om en ontwikkelde een aanpak om met een nieuwe mindset doelstellingen te realiseren. In de podcasts waar zij te gast is vertelt ze over het menselijk brein en hoe je brein effectiever in kan zetten in communicatie, geluk of ontwikkeling. Sinds kort is Charlotte zelf een podcast gestart. 

Wat is er bijzonder aan deze podcast? Door de persoonlijke verhalen over successen en tegenslagen in het leven van Charlotte Labee en hoe zij dat gebruikte om een succesvolle verandering in haar leven en carrière vorm te geven, zijn haar podcasts altijd erg openhartig en prettig om naar te luisteren. Nu ze zelf ook een podcast gestart is, is het interessant haar in de gaten te houden.

Deze podcast is interessant voor: professionals en ondernemers met groeiambitie
Lengte van de afleveringen: 45-60 minuten
Deze podcast wordt gemaakt door:  Charlotte Labee
Link: https://www.charlottelabee.com/category/podcasts/

7.     De Psychologie van Succes Podcast met Tonny Loorbach & Albert Sonnevelt

Waar gaat deze podcast over? In deze podcast gaat het, zoals de naam al doet vermoeden, over de psychologie van succes. Hoe kan je door je mindset, de manier waarop je denkt, en alles wat je in je hoofd hebt, de resultaten die je in je leven en je bedrijf behaalt beïnvloeden? Tonny gooit daarbij zijn ervaring als internetondernemer in de strijd, Albert Sonnevelt zijn kennis van de psychologie. Beide heren zijn al heel succesvol met een eigen podcast. Tonny maakt de IMU podcast en Albert maakt de Psychologie van Succes Podcast.

Wat is er bijzonder aan deze podcast? Wat de podcast leuk maakt, is ten eerste de dynamiek tussen de beide heren, die goed met elkaar ‘flowen’. Wat ook goed uitpakt, is het werken met vragen van luisteraars. Hierdoor worden concrete problemen van luisteraars opgelost.

Deze podcast is interessant voor: ondernemers en geïnteresseerden in persoonlijke groei.
Lengte van de afleveringen: 20-25 minuten
Deze podcast wordt gemaakt door:   Tonny Loorbach & Albert Sonnevelt
Link: https://tonnyloorbach.nl/podcast/ en https://albertsonnevelt.nl/podcast/

8. Simone Levie Podcast

Waar gaat deze podcast over? Simone Levie is een holistische businesscoach die je in haar podcast meeneemt in haar hersenspinsels en ideeën over het ondernemerschap en hoe je hierin succesvol kunt zijn. Ze gaat in op het belang van persoonlijke ontwikkeling, intuïtie en vertrouwen in jezelf en je bedrijf om moeiteloos te kunnen ondernemen, zonder de praktische invalshoek te vergeten.

Wat is er bijzonder aan deze podcast? Deze podcast focust zich niet zozeer op het zakelijke aspect van ondernemen, maar de rol die intuïtie en goed kunnen luisteren naar je gevoel spelen bij het opbouwen en managen van een succesvolle business.

Deze podcast is interessant voor: (spirituele) ondernemers
Lengte van de afleveringen: 30 minuten
Deze podcast wordt gemaakt door:  Simone Levie
Link: https://podcasts.apple.com/nl/podcast/simone-levie-podcast/id1362846448

9. Namarama Podcast – Floris Hülsmann

Waar gaat deze podcast over? In de Namarama Show neemt Floris Hülsmann je samen met zijn gasten mee in de wereld van marketing, reclame en ondernemerschap. Uitgegroeid van copywriter tot ondernemer en oprichter van het naamcreatiebureau Namarama, is hij gefascineerd in de kracht van namen. Door middel van zijn podcast deelt hij zijn inspirerende gesprekken en het belang van een onvergetelijke naam.

Wat is er bijzonder aan deze podcast? De meest uiteenlopende gasten komen langs in bij de podcast om over naamgeving te praten. Het onderwerp naamgeving wordt zo vanuit allerlei verschillende hoeken belicht en laat je zien hoe je de juiste mensen met de goede strategieën kan aantrekken tot je bedrijf.

Deze podcast is interessant voor: ondernemers en marketeers
Lengte van de afleveringen: 50-70 minuten  
Deze podcast wordt gemaakt door:  Floris Hülsmann
LinLink:https://namarama.nl/podcast

10.  Ben Tiggelaar Podcast

De Ben Tiggelaar Podcast is onderdeel van BNR en gaat specifiek over persoonlijk leiderschap.

Waar gaat deze podcast over? Volgens Ben Tiggelaar is het belangrijk om te beseffen dat leiderschap een vak is. In de Ben Tiggelaar Podcast gaat hij in gesprek met mensen die een inspirerende kijk hebben op leiderschap. Dat zijn vaak hoogleraren en andere wetenschappers die met onderbouwde inzichten komen. De podcast zit vol eye-openers die vanuit veel verschillende hoeken en werkvelden komen over effectief werkgedrag, work-life balans en omgaan met veranderingen.

Wat is er bijzonder aan deze podcast? Ben kiest vaak voor een wetenschappelijk invalshoek zodat je niet alleen meningen hoort, maar ook feiten. Ben kan erg goed interviewen zodat hij in korte tijd heel veel waarde in een aflevering kan stoppen. De vaste opbouw van de podcast maakt dat je weet wat je krijgt.

Deze podcast is interessant voor: ondernemers, managers
Lengte van de afleveringen: 30 minuten
Deze podcast wordt gemaakt door:  BNR Nieuwsradio en Ben Tiggelaar
Link: https://www.bnr.nl/podcast/ben-tiggelaar-podcast

Groeivoer maandmeeting over Compagnons

Haal het beste uit je compagnon?

Op 1 september hebben we het bij de Groeiclub voor Ondernemers over compagnons. Hoe kunt je meer uit de samenwerking met je compagnon halen? En als je géén compagnon hebt, wat heb jij nodig en hoe vind je iemand?

Er worden een aantal experts op het gebied van samenwerkingsrelaties on stage geïnterviewd. Zo geeft Helga van der Hart van Human Dynamics een workshop waarin je ontdekt wie je bent en hoe jij en je compagnon elkaar aanvullen.

En Angelique Piternella is gespecialiseerd in het matchen van visionaire ondernemers aan een integrator die hun plannen werkelijkheid laat worden. Je leert van haar hoe je de persoon naast je krijgt die jou aanvult.

Dit event vindt plaats in midden Nederland. Wil je dit evenement bijwonen? Voor meer info en tickets kijk hier.

Gerhard

Gerhard

Ik ben Gerhard te Velde, ondernemer, podcastmaker en groeiexpert. Mijn missie: ondernemers en bedrijven helpen groeien. Groeien in omzet, werkgebied en winstgevendheid. Maar ook groei in impact, vrije tijd en werkplezier.

Laat een reactie achter

Over de auteur

Ik ben Gerhard te Velde, ondernemer, podcastmaker en groeiexpert. Mijn missie: ondernemers en bedrijven helpen groeien. Groeien in omzet, werkgebied en winstgevendheid. Maar ook groei in impact, vrije tijd en werkplezier.

Recente posts

Volg Groeivoer

Blijf op de hoogte

Schrijf je in om de laatste blogposts, podcasts & meer te ontvangen!