Groeten van St. Maarten

Daar is ‘ie dan… De foto waarvan je wist dat ‘ie zou komen. 

Little Bay Beach

Ik zit op Little Bay Beach, op St. Maarten, waar ik op familiebezoek ben. Een biertje in de ene hand, een managementboek in het andere. Wat een zwaar leven! Ik drink een Corona op het strand, dankzij mijn collega’s bij Groeivoer & Eager People, die gewoon aan het werk zijn.

Misbaar

In 2016 besloot ik mijzelf los te gaan maken van m’n bedrijf. Tot op dat moment was ik volledig onmisbaar. Ik wist alles en kon alles. Dacht ik. Tot ik er voor koos om misbaar te worden. Stap voor stap weekte ik mezelf los van de operatie. Ik ging delegeren. Delegeren kun je leren. Een flinke uitdaging voor een control freak als ik, dat verzeker ik je. Het ging niet zonder slag of stoot. En nog steeds is niet alles perfect. 

Als het mag van mijn vrouw…

Nu kan ik zonder problemen een maand op vakantie zonder ook maar één telefoontje. Zodat ik aan mijn eigen groei kan blijven werken.Tijd kan doorbrengen met m’n gezin. Kan doen wat priceless is, onbetaalbaar. In de zon zitten met je gezin bijvoorbeeld. En af en toe mag ik even met “werk” bezig zijn. Maar dan omdat ik het wil en omdat het mag van mijn vrouw. Niet omdat het moet. Ondertussen doen de teams bij Groeivoer en Eager People wat nodig is tijdens mijn afwezigheid.

Hou toch op, Gerhard…

Ik weet wel: hou toch op met je vakantiefoto man… Er moet ook gewoon hard gewerkt worden (is dat echt zo?). Wat voor jou werkt, werkt niet voor mij. En ja, je hebt gelijk. Wat voor mij werkt, werkt misschien niet 1-op-1 voor jou.

Waarom je mag delegeren

En toch: 

  • Je zou als ondernemer alleen moeten werken, uit vrije wil;
  • De kans is groot dat je meer impact gaat maken als meer delegeert;  
  • Daardoor ga je meer waarde toevoegen en meer verdienen; 
  • Je kunt vaker op het strand zitten;
  • Je wordt een betere versie van jezelf. Leuk voor jou, én je omgeving.

Conclusie? 

Als je meer wilt chillen als ondernemer, laten we dan bellen. Ik help je graag om beter te delegeren. Ik garandeer je dat je minimaal één ding van mij leert dat je direct gaat gebruiken. 

In februari sta ik weer uitgerust voor je klaar. Stuur me een bericht dan spreken we iets af! 

Cheers! 

Groeivoer maandmeeting over Compagnons

Haal het beste uit je compagnon?

Op 1 september hebben we het bij de Groeiclub voor Ondernemers over compagnons. Hoe kunt je meer uit de samenwerking met je compagnon halen? En als je géén compagnon hebt, wat heb jij nodig en hoe vind je iemand?

Er worden een aantal experts op het gebied van samenwerkingsrelaties on stage geïnterviewd. Zo geeft Helga van der Hart van Human Dynamics een workshop waarin je ontdekt wie je bent en hoe jij en je compagnon elkaar aanvullen.

En Angelique Piternella is gespecialiseerd in het matchen van visionaire ondernemers aan een integrator die hun plannen werkelijkheid laat worden. Je leert van haar hoe je de persoon naast je krijgt die jou aanvult.

Dit event vindt plaats in midden Nederland. Wil je dit evenement bijwonen? Voor meer info en tickets kijk hier.

Gerhard

Gerhard

Ik ben Gerhard te Velde, ondernemer, podcastmaker en groeiexpert. Mijn missie: ondernemers en bedrijven helpen groeien. Groeien in omzet, werkgebied en winstgevendheid. Maar ook groei in impact, vrije tijd en werkplezier.

Laat een reactie achter

Over de auteur

Ik ben Gerhard te Velde, ondernemer, podcastmaker en groeiexpert. Mijn missie: ondernemers en bedrijven helpen groeien. Groeien in omzet, werkgebied en winstgevendheid. Maar ook groei in impact, vrije tijd en werkplezier.

Recente posts

Volg Groeivoer

Blijf op de hoogte

Schrijf je in om de laatste blogposts, podcasts & meer te ontvangen!