Aflevering 76 – INSPIRATIE – Gerhard te Velde over optimisme: hoe voorkom je optimism bias?

Gerhard te Velde met champagne voor de Groeivoer voor ondernemers podcast

Het is een klassieke valkuil voor ondernemers: de dingen te rooskleuring zien en daardoor onnodig veel risico lopen. Ik heb er zelf een handje van om dingen structureel te onderschatten. Iets wat, naar ik later leerde, zit ingebakken in ons brein. De optimism bias zorgt ervoor dat we structureel overschatten hoe goed het ons zal gaan, en onderschatten welk risico we lopen.

Reden genoeg dus om eens stil te staan hoe je jouw optimisme als ondernemer beter kunt balanceren.

Veel luisterplezier en succes met het toepassen van deze inzichten in jouw bedrijf!

Binnenkort: kennismakingsborrel bij de Groeiclub voor Ondernemers, op 3 september bij brouwerij vandeStreek in Utrecht. Heb je serieuze interesse om lid te worden van de Groeiclub en wil je hier bij zijn? Boek dan een ticket via: https://www.groeivoer.nl/events/3-september-open-gluurborrel/

WIl je aan de slag met jouw persoonlijke groei en de groei van je bedrijf?

Dan is de Groeiclub iets voor jou!

Ontdek hoe tientallen ondernemers wekelijks sneller, leuker en slimmer groeien via kennisdeling, feedback rondes, netwerken, successen vieren, samenwerkingen en vriendschappen.

Gerhard

Gerhard

Ik ben Gerhard te Velde, ondernemer, podcastmaker en groeiexpert. Mijn missie: ondernemers en bedrijven helpen groeien. Groeien in omzet, werkgebied en winstgevendheid. Maar ook groei in impact, vrije tijd en werkplezier.

Laat een reactie achter

Blijf op de hoogte

Meer afleveringen