Mastermind voor ondernemers sessie 1 oktober

Op 1 oktober kwam de mastermind van Groeivoer, de Groeiclub voor Ondernemers weer bij elkaar. We begonnen de middag met een mooie masterclass sales onder leiding van Gerhard te Velde. Daarna was er een gezellige netwerkborrel en een pitch podium waarop een aantal ondernemers zich voorstelden.

Tien inzichten over sales

Gerhard is al zo lang als hij onderneemt, sinds 2006, met sales bezig en heeft duizenden salesgesprekken gevoerd. Op basis van zijn eigen ervaringen en de inzichten uit de managementliteratuur deelde hij een aantal inzichten over sales. Vervolgens gingen we als mastermind zelf aan de slag met onze eigen sales uitdagingen.

Wat werkt (meestal) niet in sales?Wat werkt (vaak) wel?
Roller coaster salesGestructureerde sales gebaseerd op habits
Jezelf klein makenStaan voor je waarde
Transactie (nemen) als intentieWaard (geven) als intentie
Achter klanten aan rennenKlanten achter jou aan laten rennen
Losse post-its – losse contactenStructuur & een CRM – 12 contacten regel
Verliefd zijn op je eigen product, veel pratenVerliefd zijn op het probleem van de klant, veel luisteren
Overnight succes willen; Momentum bouwen: know, like, trust
Self sellingSocial selling
Veel klanten met lage margesWeinig klanten met hogere marges
Alle klanten gelijk behandelende 80/20 regel toepassen

De kracht van samen groeien

Elke ondernemer heeft dezelfde uitdagingen, maar dan net altijd even op een andere manier, en op een ander moment. Dat kan een gebrek aan motivatie zijn, maar ook aan klanten, de juiste medewerkers of kennis. Natuurlijk kun je proberen al je problemen zelf op te lossen. Een betere oplossing: je omringen met de juiste mensen. En dat is wat een mastermind brengt. Door lid te worden van een mastermind groep, ben je omringt me gelijkgestemde ondernemers die jou verder helpen, en jij hen.

Benieuwd hoe dat er uit ziet? Check even de fotoset:

Benieuwd naar de Groeiclub voor Ondernemers?

Lijkt het jou interessant om je aan te sluiten bij onze mastermind? We laten regelmatig nieuwe leden toe bij de Groeiclub. We hebben twee groepen: een groep voor ZZP-ers en een groep voor ondernemers met personeel. Lid worden is niet vrijblijvend. We vragen een commitment van je, en niet iedereen kan lid worden. Om te ontdekken of we bij elkaar passen, vraag een vrijblijvende kennismaking aan! We zijn benieuwd naar jouw verhaal.

Gerhard

Gerhard

Ik ben Gerhard te Velde, ondernemer, podcastmaker en groeiexpert. Mijn missie: ondernemers en bedrijven helpen groeien. Groeien in omzet, werkgebied en winstgevendheid. Maar ook groei in impact, vrije tijd en werkplezier.

Laat een reactie achter

Over de auteur

Ik ben Gerhard te Velde, ondernemer, podcastmaker en groeiexpert. Mijn missie: ondernemers en bedrijven helpen groeien. Groeien in omzet, werkgebied en winstgevendheid. Maar ook groei in impact, vrije tijd en werkplezier.

Recente posts

Volg Groeivoer

Blijf op de hoogte

Schrijf je in om de laatste blogposts, podcasts & meer te ontvangen!