Groeiles van Huibert-Jan van Roest, Sprekenvoorpubliek.nl: “Zeg het eerlijk als je iemand niet begrijpt. Vaak leer je dan wat nieuws.”

Huibert-Jan van Roest is eigenaar en trainer van Sprekenvoorpubliek.nl en lid van de Groeiclub voor Ondernemers. In dit artikel stellen we Huibert-Jan graag aan je voor!

Wat doe je als je niet aan het werk bent?

Ik ga graag naar comedyclubs. Niet alleen om te kijken, maar om zelf als stand-up comedian op het podium te staan! Het is voor mij elke keer weer leerzaam om te zien hoe het publiek reageert op een verhaal of grap. Bovendien is het enorm bevrijdend om je hart te luchten op het podium.

Wat doet je bedrijf precies?

Mijn bedrijf geeft trainingen in spreken voor publiek. Je kunt ook sprekers bij ons boeken, en we kunnen ook de productie van een event uit handen nemen. De missie van mij en mijn compagnon Esther van der Voort, is om de wereld sprekender te maken. Dat lukt alleen als we steeds blijven werken aan ons eigen verhaal, en dat van onze sprekers.

Wie is jouw favoriete klant?

In opdracht van de PleitAcademie geef ik pleittrainingen aan advocaten. Omdat advocaten vaak al hele goede sprekers zijn, kunnen we trainen op een heel hoog niveau. Dat maakt mijn werk uitdagend, en zo leer ik zelf ook steeds weer wat nieuws.

Waar ben je tot nu toe in gegroeid als ondernemer?

Het laatste jaar ben ik veel beter geworden in samenwerken. Door talenten te combineren ontstaan er hele mooie dingen. Daarmee is ook mijn eigen mindset veranderd van “ZZP-er” naar “start-up”. Ik begin zelfs te twijfelen of we niet al een “scale-up” zijn. Allemaal wollige labels natuurlijk. Laat ik het er maar op houden dat we gewoon lekker aan het groeien zijn.

Waar wil je nog aan werken, als ondernemer?

Ik zou wat meer de baas willen zijn over mijn eigen agenda. De corona-tijd was en is een aaneenschakeling van dingen verzetten, omgooien met alle drukte en stress van dien. Daar mag best wat meer rust in komen. Door andere groeiclub-leden wordt ik uitgedaagd om mijn eigen rol daarin kritisch te onderzoeken.

Wat vind je (tot nu toe) waardevol aan de Groeiclub?

De groeiclub is een club waar je jezelf mag zijn. Ik daag mezelf uit om met iedereen op wat voor manier dan ook samen te werken. Ik heb al op allerlei manieren dan ook connecties gemaakt met andere leden. Zo heb ik samen met René voorberg van De Beelddenkers een artikel geschreven en heeft Steven van Velzen van V87 de prachtige website Sprekenvoorpubliek.nl gebouwd.

Soms krijg ik ook gewoon een hele directe tip in de Groeiclub, zoals “ga eens naar de fysio”, toen ik veel te lang bleef rondlopen met een hardloopblessure.

Wat is jouw beste groeitip voor andere ondernemers?

Zeg het eerlijk als je iemand niet begrijpt. Vaak leer je dan wat nieuws.

Meer weten?

Meer weten over Sprekenvoorpubliek.nl? Ga naar de website of voeg Huibert-Jan toe op LinkedIn.

Wil je een keer kennismaken met de Groeiclub voor Ondernemers? Laat dan je gegevens achter voor een vrijblijvende kennismaking of stuur ons een berichtje!

WIl je aan de slag met jouw persoonlijke groei en de groei van je bedrijf?

Dan is de Groeiclub iets voor jou!

Ontdek hoe tientallen ondernemers wekelijks sneller, leuker en slimmer groeien via kennisdeling, feedback rondes, netwerken, successen vieren, samenwerkingen en vriendschappen.

Gerhard

Gerhard

Ik ben Gerhard te Velde, ondernemer, podcastmaker en groeiexpert. Mijn missie: ondernemers en bedrijven helpen groeien. Groeien in omzet, werkgebied en winstgevendheid. Maar ook groei in impact, vrije tijd en werkplezier.

Laat een reactie achter

Blijf op de hoogte

Schrijf je in om de laatste blogposts, podcasts & meer te ontvangen!