Kim de Lange, auteur van ‘Anders pak je toch gewoon een goed boek?’

Op welk onderdeel van het proces vond je mijn bijdrage het meest waardevol?
Denise vroeg echt door wat voor doel ik voor ogen had met mijn boek. Wilde ik het boek als verlengstuk van mijn onderneming inzetten en mezelf daarmee als burn-out expert neerzetten? Of wilde ik de particuliere lezer bedienen? Of beide? Doordat Denise goed doorvroeg, kreeg ik voor mezelf ook helder wat ik wilde. 

Waarom wilde je graag een boek/ boeken schrijven?
Ik wilde graag een boek schrijven waarin met lichte ondertoon en de nodige zelfspot het onderwerp burn-out werd beschreven in dagboekvorm. Een beetje a la Hendrik Groen-stijl, maar dan vanuit de burn-out. Ik snakte zelf naar een licht humoristisch boek in mijn burn-outtijd.

Wat vond je het moeilijkste stuk van het produceren van je boek?
Ik vond het lastig om uitgevers te benaderen met mijn boek omdat ik in de uitgeverswereld compleet onbekend was. Ook vond ik het lastig dat de uitgever adviseerde er toch een zelfhulpboek van te maken. Dat wilde ik juist niet en heb ik ook niet gedaan.  

Wat is je beste tip voor auteurs die het eerst een boek gaan schrijven?
Eigenlijk: begin gewoon. Ik ben echt gaan schrijven omdat ik er plezier in had en een enorme drive had lezers die in hetzelfde schuitje zitten of zaten, te inspireren met mijn verhaal. Dus echt vanuit wie ik ben, los van de vraag of de wereld op mijn boek zat te wachten. 

Meer weten?
Ga naar de website van Kim of voeg haar toe op LinkedIn.

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *