5 voordelen van jouw werkprocessen aanscherpen

Werkprocessen zijn dodelijk saai. Maar de processen in jouw bedrijf goed regelen is belangrijker dan je denkt. Je creëert rust en overzicht voor jezelf en anderen en maakt het leven van jouw klanten ook een stuk makkelijker. Hierbij 5 redenen om vandaag nog te starten met het aanscherpen van jouw bedrijfsprocessen.

1. Beter samenwerken

Als je met meerdere mensen aan één proces werkt, zul je sowieso moeten afspreken wie wat doet. Anders wordt het chaos. Hoe beter je proces, hoe soepeler je samenwerkt, met minder irritaties of misverstanden.

2. Overdraagbaarheid

Door processen ´uit je hoofd´ te halen en op papier te zetten worden ze overdraagbaar. Je kunt ze gaan delegeren waardoor jij meer vrijheid hebt om andere dingen te doen. Als jij er niet bent, kan iemand je werk overnemen. Als een teamlid weg gaat, kan een ander teamlid gemakkelijker ingewerkt worden. Je collega’s hoeven niet steeds alles aan jou vragen, maar je kunt gewoon verwijzen naar de werkwijze die op papier staat (read the manual).

3. Kwaliteit

Door processen bewust vorm te geven, kun je meer kwaliteit leveren. Als ik een coaching sessie van de hak op de tak ga, help ik mensen niet optimaal. Dus heb ik een klein maar doeltreffend proces om een voor en na-situatie te creëren in een coaching sessie. Als je al processen hebt, kun je analyseren hoe goed dit proces is. Misschien dat er stappen ontbreken en kan je met een kleine extra stap, enorm veel extra waarde leveren. Of andersom: misschien doe je wel dingen die overbodig zijn, omdat niemand er op zit te wachten. Je zult hiervoor bij je klant te rade moeten gaan. 

4. Commercieel belang

Als jouw dienstverlening rammelt omdat je niet snel genoeg schakelt, te weinig kwaliteit levert of klanten te lang laat wachten op een offerte, loop je mogelijk veel klanten mis. En bijvoorbeeld alleen al het optimaliseren van je offerteproces kan een veel groter scoringspercentage van offertes betekenen.

5. Schaalbaarheid

Door je processen in kaart te brengen en te verbeteren neemt de schaalbaarheid van je bedrijf toe, als je wilt. Je bent niet langer een one-man show maar legt de basis voor schaalbaarheid en herhaalbaarheid.

Veel succes met het beter inrichten van jouw processen! Wil je weten hoe? Lees dan ook onze 8 stappen om de processen te verbeteren. In de podcast van deze week praat ik met Edwin Vlieg, oprichter van Moneybird, over zijn groeilessen. Eén van zijn groeilessen is constant jezelf afvragen: wat kan ik tweaken. En dan met name in het proces. Beluister hier de podcast of lees hier het interview.

Groeivoer maandmeeting over Community building voor Ondernemers

Aan de slag met jouw community? Doe het vanaf dag 1 goed en kom naar de masterclass community building!

Op 7 juli organiseert Groeivoer weer een Groeiclub voor Ondernemers bijeenkomst, deze keer met als thema Community building voor Ondernemers. Maartje Blijleven geeft een masterclass waarin ze de beste en laatste inzichten deelt over het bouwen van een community. Maartje is dé digital community expert. Na afloop van haar masterclass weet je welke stappen er nodig zijn om aan de slag te gaan met je community en heb je er een lange termijnstrategie voor. Daarnaast neem je deel aan een intervisie tussen groeiondernemers, kun je een hot seat nemen en ontmoet je nieuwe ondernemers bij het netwerkdiner. 

Dit event vindt plaats in Utrecht, bij Creative Valley. Wil je dit evenement bijwonen? Voor meer info en tickets kijk hier.  

Gerhard

Gerhard

Ik ben Gerhard te Velde, ondernemer, podcastmaker en groeiexpert. Mijn missie: ondernemers en bedrijven helpen groeien. Groeien in omzet, werkgebied en winstgevendheid. Maar ook groei in impact, vrije tijd en werkplezier.

Laat een reactie achter

Over de auteur

Ik ben Gerhard te Velde, ondernemer, podcastmaker en groeiexpert. Mijn missie: ondernemers en bedrijven helpen groeien. Groeien in omzet, werkgebied en winstgevendheid. Maar ook groei in impact, vrije tijd en werkplezier.

Recente posts

Volg Groeivoer

Blijf op de hoogte

Schrijf je in om de laatste blogposts, podcasts & meer te ontvangen!