fbpx

Lid worden van een MasterMind: iets voor jou?

Een MasterMind is een terugkerende bijeenkomst van ondernemers die elkaar helpen groeien. Door je kennis en energie te delen met andere ondernemers creëer je een sterker geheel, oftewel: 1 + 1 = 3. Sommige ondernemers noemen het lid zijn van een ondernemersnetwerk zelfs hét geheim achter hun succes.

Het concept MasterMind is bedacht in 1925 door Napoleon Hill, waar hij het fenomeen ´de mastermindgroep´ voor het eerst beschreef in zijn boek The Law of Success. Later werd hij ook bekend van de bestseller Think & Grow Rich.

Napoleons definitie van een MasterMind is: 

“A MasterMind consists of the coordination of knowledge and effort of two or more people, who work toward a definite purpose, in the spirit of harmony. No two minds ever come together without thereby creating a third, invisible intangible force, which may be likened to a third mind [the master mind].”

Kiezen uit het grote aanbod van MasterMinds 

In de Verenigde Staten bestaan er ontzettend veel MasterMinds en ook in ons land is het aanbod groeiende.  

Hoe kun je makkelijk kiezen tussen al die leuke clubs?

Het is dan eerst handig om te weten welke type MasterMinds er allemaal zijn en waar de focus op wordt gelegd.

Een eerste type MasterMind is de ondernemersclub die elkaar helpt groeien en met elkaar meedenkt over problemen. Je herkent ze aan de sessies gericht op sparren, brainstormen en met elkaar meedenken. Eén van de methodes om elkaar snel verder te helpen is via het Hot Seat systeem. Een ondernemer legt zijn prangende probleem voor, waarbij de groep vervolgens gaat helpen om het antwoord te vinden. Omdat dit goed werkt, passen wij dit ook vaak toe bij onze sessies.

Er bestaan ook MasterMinds die met name gericht zijn op het verbeteren van elkaars productiviteit. Door elkaars accountability-partner te zijn, oftewel: elkaar verantwoordelijk houden voor acties, maak je als lid van de groep een grotere groei door. 

Het derde type MasterMinds is met name gericht op kennisdeling. Vakkennis bijvoorbeeld, of kennis over ondernemen. Bij de Groeiclub delen wij kennis over ondernemerschap via ons Geniaal Groeiprogramma

Betaalde en onbetaalde MasterMinds

MasterMinds kunnen een open karakter hebben, of bestaan uit een besloten groep. Het kan zijn dat je wekelijks samenkomt, al dan niet digitaal, of maandelijks. Bij de Groeiclub houden wij wekelijks digitale meetings. Ook staan er fysieke events op het programma – zodra corona het weer toelaat.

Maar het grootste verschil tussen de MasterMinds zijn de kosten voor het lidmaatschap, die lopen namelijk nogal uiteen. 

Je hebt onbetaalde MasterMinds, die door mensen zelf opgericht worden. Met als grote nadeel dat dit tijdrovend is en vaak snel weer opgeheven wordt als de groep er niet voldoende waarde uithaalt.

Dan zijn er betaalde masterminds die €15.000 of €25.000 per jaar kosten. Hiervoor krijg je dan meestal een aantal mastermind weekenden en de belofte dat je met ondernemers komt te zitten waar jij je aan op kunt trekken. Deze worden meestal georganiseerd door goeroes die bij goeroes in het buitenland een dure mastermind volgen en die terugverdienen bij hun eigen volgers. Een soort piramidespel dus.  

Dan is er nog de middenweg: niet gratis maar ook niet onbetaalbaar. Bij de Groeiclub kun je voor een vast laag bedrag per maand lid worden, al raden wij wel aan om te starten met het Geniaal Groeiprogramma (kosten: 2497,- euro, mei 2021).

 MasterMind, iets voor jou?

Een MasterMind is het overwegen waard als je gestructureerd aan de groei van je bedrijf wilt werken. Als je wilt dat je bedrijf sneller gaat groeien, je een betere ondernemer wilt worden met meer winst, vrijheid en plezier in je bedrijf. Iemand die nog meer impact maakt en minder stress ervaart.

Groeivoer is een MasterMind opgericht voor ondernemers die elkaar helpen groeien. We houden elkaar een spiegel voor, sparren en delen onze ondernemerslessen. Je hoeft je niet beter of groter voor te doen, je mag gewoon zijn wie je bent.  

Ben jij op zoek naar meer business, meer focus, een betere werk-privébalans? Ben jij er ook van overtuigd dat tijd, geld en energie steken in jouw persoonlijke groei gaat zorgen voor een exponentiële groei van jouw bedrijf? Zoek jij sparringspartners en accountabilitypartners om jou scherp te houden?

Is jouw antwoord op die vragen ´ja´?

Dan ben je van harte welkom om een keertje te komen kijken bij de Groeiclub voor ondernemers. Plan nu jouw kennismaking in!

Groeivoer maandmeeting over Compagnons

Haal het beste uit je compagnon?

Op 1 september hebben we het bij de Groeiclub voor Ondernemers over compagnons. Hoe kunt je meer uit de samenwerking met je compagnon halen? En als je géén compagnon hebt, wat heb jij nodig en hoe vind je iemand?

Er worden een aantal experts op het gebied van samenwerkingsrelaties on stage geïnterviewd. Zo geeft Helga van der Hart van Human Dynamics een workshop waarin je ontdekt wie je bent en hoe jij en je compagnon elkaar aanvullen.

En Angelique Piternella is gespecialiseerd in het matchen van visionaire ondernemers aan een integrator die hun plannen werkelijkheid laat worden. Je leert van haar hoe je de persoon naast je krijgt die jou aanvult.

Dit event vindt plaats in midden Nederland. Wil je dit evenement bijwonen? Voor meer info en tickets kijk hier.

Gerhard

Gerhard

Ik ben Gerhard te Velde, ondernemer, podcastmaker en groeiexpert. Mijn missie: ondernemers en bedrijven helpen groeien. Groeien in omzet, werkgebied en winstgevendheid. Maar ook groei in impact, vrije tijd en werkplezier.

Laat een reactie achter

Over de auteur

Ik ben Gerhard te Velde, ondernemer, podcastmaker en groeiexpert. Mijn missie: ondernemers en bedrijven helpen groeien. Groeien in omzet, werkgebied en winstgevendheid. Maar ook groei in impact, vrije tijd en werkplezier.

Recente posts

Volg Groeivoer

Blijf op de hoogte

Schrijf je in om de laatste blogposts, podcasts & meer te ontvangen!