fbpx

Giel Beelen: hoe het mannetje van de radio nu via Kukuru zijn wijze levenslessen deelt

Tot voor kort was Giel ´het mannetje van de radio´ die gestart was met Kukuru om zijn persoonlijke ontdekkingsreis te delen. Om kennis op te doen, om dingen beter aan te pakken. Nog steeds maakt Giel radio, maar staat inmiddels een stuk commerciëler in het groot maken van Kukuru, een platform waar hij tools deelt voor een optimaal leven. We spraken hem voor de Groeivoer Podcast over persoonlijke ontwikkeling, het leven en ondernemerschap.

Urenlang draaide hij aan de knop van zijn wekkerradio. Radio… De kleine Giel, die opgroeide in Haarlem, kon aan niks anders denken. Hoe zou het zijn om radio DJ te zijn? Urenlang fantaseerde hij erover in zijn bed. Nu zou je het de kracht van affirmatie noemen, en zeggen: als je écht iets wilt, dan gebeurt het ook. Hij werd de DJ waar hij ooit van droomde te zijn. Radio was zijn lust en zijn leven. Totdat iets in hem veranderde en niets meer hetzelfde was als voorheen.

Ontevredenheid en een buikje

Het begon 5 jaar geleden. Hij merkte dat hij minder radio begon te luisteren. Vond het niet meer leuk de goedbetaalde ochtendshow te draaien. Giel: ´Het type radio dat gemaakt werd vond ik niet meer zo interessant. Ik raakte ontevreden.´
Misschien was het een samenspel van alles: zoveel jaren bij de radio, het verlies van naasten, de mening van anderen, de druk van de wereld… Er speelden veel emoties. 

De druppel was zijn buikje. Maar dáár kan ik wel gemakkelijk iets aan doen, bedacht Giel. Zijn weg naar de sportschool was de eerste stap naar een ander leven waar niet alles meer om de radio draait.

Alles kun je trainen

Op dag 1 in de sportschool kreeg Giel niet eens een stang zonder gewicht omhoog. ´Al snel werd ik beter in trainen,´ vertelt hij. ´Ik voelde: wow, alles waar je niet goed in bent kun je trainen. Als je het maar vaak genoeg doet dan word je er beter in. Daar werd ik heel erg leergierig van. Kun je ook je hersenen trainen? En je positiviteit, focus en je dankbaarheid?´.

Het was Giel´s eerste kennismaking met de wereld van persoonlijke ontwikkeling. Toen hij zijn persoonlijke ontdekkingstocht ging delen, werd  Kukuru geboren. Een platform waar hij kennis deelt via podcasts, webinars en online trainingen over slaap, voeding, beweging, ademhaling en muziek. Het is een plek waar je kunt leren wat je kán doen, niet wat je moet doen. 

Giel: ´Persoonlijke ontwikkeling hoeft je niet altijd in een verder stadium te brengen. Ik geloof dat we als mens al goed genoeg zijn, maar wel beter kunnen worden in voelen.´

Levenslessen van Giel

Giel heeft van alles ontdekt over wat je kunt doen om meer uit het leven te halen. Eén van de eerste dingen die hij daarover noemt is: slaap genoeg. Giel: ´Ik dacht: het leven is te mooi om veel te slapen. Inmiddels weet ik dat het tegendeel waar is. Als je genoeg slaapt, werken je hersenen beter en houd je meer tijd over.´

Zoveel mogelijk jezelf zijn is een andere levensles. Giel: ´Als je zelf weet waar je voor staat, wat maakt het dan uit wat de ander daarvan vindt. Probeer altijd te leven vanuit de verbinding met jezelf, dan kun je ook makkelijker de connectie met anderen aangaan.´ Jezelf zijn betekent niet dat je nooit mensen na mag doen, integendeel vindt Giel. ´Doe vooral je helden na. Je gaat ze toch nooit identiek kopiëren. Zeker als het meerdere zijn: dan ben je de optelsom van jouw voorbeelden. Muziek is ook altijd gebaseerd op een ander nummer.´

Ook belangrijk: leef en verras jezelf! Giel: ´Koop een magazine dat je anders nooit zou kopen, rij een keer om.´

En dan de belemmerende gedachten over geld, roep deze een halt toe. Giel:´Ik ben Kukuru gestart om anderen te inspireren, om mijn kennis te delen. Daar kan ik dan toch geen geld mee verdienen, dacht ik. Inmiddels besef ik dat wanneer ik zoveel mogelijk mensen wil inspireren, ik juist zoveel mogelijk geld moet verdienen! Inmiddels heb ik meer tijd voor Kukuru en pak ik het commerciëler aan. Zo kunnen bedrijven die duurzaam zijn reclame maken in mijn podcast en is het mogelijk om gratis webinars betaald terug te kijken.´

Giel werkt nog steeds bij de radio. ´Ooit was de radio mijn levensmissie, nu is het een baantje geworden. Mijn levensmissie is nu Kukuru en nog meer in verbinding staan met mijzelf.´

Hongerig naar meer Groeivoer?

Wil je meer weten over hoe je beter kunt worden in voelen? Bezoek dan de website Kukuru. Luister naar de Groeivoer Podcast aflevering 118 via Spotify voor het complete interview met Giel Beelen. Je kunt de podcast ook vinden via de website van Groeivoer, Spotify, iTunes of waar jij ook maar je podcasts vandaan haalt!

Groeivoer maandmeeting over Compagnons

Haal het beste uit je compagnon?

Op 1 september hebben we het bij de Groeiclub voor Ondernemers over compagnons. Hoe kunt je meer uit de samenwerking met je compagnon halen? En als je géén compagnon hebt, wat heb jij nodig en hoe vind je iemand?

Er worden een aantal experts op het gebied van samenwerkingsrelaties on stage geïnterviewd. Zo geeft Helga van der Hart van Human Dynamics een workshop waarin je ontdekt wie je bent en hoe jij en je compagnon elkaar aanvullen.

En Angelique Piternella is gespecialiseerd in het matchen van visionaire ondernemers aan een integrator die hun plannen werkelijkheid laat worden. Je leert van haar hoe je de persoon naast je krijgt die jou aanvult.

Dit event vindt plaats in midden Nederland. Wil je dit evenement bijwonen? Voor meer info en tickets kijk hier.

Gerhard

Gerhard

Ik ben Gerhard te Velde, ondernemer, podcastmaker en groeiexpert. Mijn missie: ondernemers en bedrijven helpen groeien. Groeien in omzet, werkgebied en winstgevendheid. Maar ook groei in impact, vrije tijd en werkplezier.

Laat een reactie achter

Over de auteur

Ik ben Gerhard te Velde, ondernemer, podcastmaker en groeiexpert. Mijn missie: ondernemers en bedrijven helpen groeien. Groeien in omzet, werkgebied en winstgevendheid. Maar ook groei in impact, vrije tijd en werkplezier.

Recente posts

Volg Groeivoer

Blijf op de hoogte

Schrijf je in om de laatste blogposts, podcasts & meer te ontvangen!