Groeiles van René Voorberg ‘Be proud and tell it’

René Voorberg bouwt, onderhoudt en verbetert websites en webshops én hij is lid van de Groeiclub: gezelligheid en handel gaan wat hem betreft hand in hand! Hieronder stellen we René aan je voor.

Wie ben je en wat doe je als je niet aan het werk bent?

Hi! Ik ben René Voorberg van internetbureau De Beelddenkers uit Utrecht maar als ik niet aan het werk ben, dan maak ik muziek. Bijvoorbeeld op de bas met een bandje of achter de computer waar ik jaren ’80 muziek produceer.

Wat doet je bedrijf?

Ik bouw, onderhoud en verbeter websites en webshops op maat. In WordPress en Magento.

Wie is je favoriete klant en waarom?

Dat zijn de klanten die zelf ook actief meedenken bij het succesvol maken van de website of webshop. Klanten die mij inspireren of het belangrijk vinden om iets moois neer te zetten geven mij energie. Voor de financiële rust waardeer ik ook zeer de klanten die regelmatig komen met een campagne of aanpassing. Dan denk ik bijvoorbeeld aan Zelfstandigen Bouw, waar ik jarenlang mee heb samengewerkt. Want vooral die grotere klanten zorgen ervoor dat je eventueel daarnaast (financiële) ruimte hebt om aan eigen projecten te werken.

Waar ben je tot nu toe in gegroeid als ondernemer?

Ik ben stukken concreter geworden. Het hebben over uren en investeringen vind ik allang niet meer vies. Ik probeer van tevoren glashelder te zijn over de aanpak en het geschatte aantal uren voor een webtraject. Op persoonlijk vlak denk ik ook gegroeid te zijn. Aan de start maakte het mij niet uit hoe, als ik maar opdrachten binnenkreeg. Daarnaast pretendeerde ik ook alles te kunnen leveren (én SEO én designen én bouwen). Dat is veranderd naar een ondernemer die meer bouwt aan ambassadeurs van mijn bedrijf De Beelddenkers. Klanten die simpelweg blij met je zijn. Ik lever nu ook beperkte dingen: bouw en onderhoud van websites en webshops. Met een focus op WordPress en Magento. Dingen waarvan ik zeker weet dat ik het kan waarmaken. Voor de rest: design of SEO werk ik samen met partijen die dat weer beter kunnen. Dat is ook weer leuk, die samenwerking.

Waar wil je nog aan werken, als ondernemer?

Ik werk nog steeds vooral in mijn bedrijf dan aan mijn bedrijf. Liever zou ik wat meer willen ondernemen. Bijvoorbeeld participeren in een start-up met andere ondernemers. Maar tot nu toe ben ik vooral bezig de lampen van m’n eigen urenfabriek aan te houden.

Wat vind je (tot nu toe) waardevol aan de Groeiclub? 

Je hoort en ziet hoe andere ondernemers werken aan hun onderneming. Dat is voor mij stimulerend. Daarnaast kan ik binnen de groep mezelf zijn met m’n up’s en downs. Voor mij als vriendelijke nerd is het ook fijn wanneer ik oefen met het podium pakken, mezelf laten zien. Dat heeft Gerhard en leden van Groeivoer me al gebracht: gedachten delen, niet alles op je eiland houden. Daarnaast heeft Groeivoer me al een concrete opdracht bezorgd. De inleg is er dus al uit :). Want gezelligheid en handel gaan wat mij betreft hand in hand.

Wat is jouw beste groeitip voor andere ondernemers?

Be proud and tell it!

Meer weten?

Meer weten over René? Ga naar De Beelddenkers of voeg René toe via LinkedIn.

WIl je aan de slag met jouw persoonlijke groei en de groei van je bedrijf?

Dan is de Groeiclub iets voor jou!

Ontdek hoe tientallen ondernemers wekelijks sneller, leuker en slimmer groeien via kennisdeling, feedback rondes, netwerken, successen vieren, samenwerkingen en vriendschappen.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Gerhard

Gerhard

Ik ben Gerhard te Velde, ondernemer, podcastmaker en groeiexpert. Mijn missie: ondernemers en bedrijven helpen groeien. Groeien in omzet, werkgebied en winstgevendheid. Maar ook groei in impact, vrije tijd en werkplezier.

Laat een reactie achter

Blijf op de hoogte

Schrijf je in om de laatste blogposts, podcasts & meer te ontvangen!