Anne en Hanna van de Billenboetiek: ‘Kijk goed wat je klanten willen en hoe je ze daar bij kunt helpen’.

Anne en Hanna Tekstra zijn de eigenaren van de Billenboetiek. Een bedrijf dat wasbare luiers verkoopt en een enorme groei heeft doormaakt. Ze begonnen samen en gingen nog veel langs mensen thuis. Inmiddels zijn ze verhuisd naar een groter pand en hebben ze personeel op de loonlijst.

Wat doet jullie bedrijf?

Met de Billenboetiek verkopen we wasbare luiers. Niet meer die katoenen lappen met veiligheidsspelden waar mensen vaak direct aan denken, maar moderne, mooie en makkelijke luierbroekjes, met een inlegvel om de poep op te vangen en weg te gooien. Een groot deel van ons werk bestaat uit het wegnemen van die vooroordelen, en mensen voorlichten en informeren over de mogelijkheden.

Wie is jullie favoriete klant en waarom?

We zijn blij met vrijwel alle klanten, en we hebben ook een heel geëngageerde klantenkring. Als mensen onze luiers eenmaal gebruiken zijn ze vaak erg enthousiast, en verspreiden ze het ook weer in hun omgeving. Omdat we aardig zijn gegroeid in de afgelopen 5 jaar kennen we niet meer al onze klanten persoonlijk, met sommige klanten van in het begin hebben we nog steeds contact, ook al zijn die steeds meer al uit de luiers. Als klanten een tweede of derde kind krijgen ontvangen we vaak een mailtje, dat de luiers weer uit de kast zijn gehaald. We zijn zeker onze eerste klanten erg dankbaar, omdat die mede hebben gezorgd voor hoe het bedrijf, en het beeld van de wasbare luier, er nu bij staat. Twee klanten echter steken met kop en schouders boven iedereen uit, ze waren zó blij met ons dat ze een review op Google hebben geschreven van zo goed als drie A4tjes vol. Letterlijk!!! 

Waar zijn jullie tot nu toe in gegroeid als ondernemer?

In het begin kwamen we veel bij mensen thuis, met een stapel luiers, om ze te vertellen over de mogelijkheden. Dat was mooi en ook leerzaam voor ons, inmiddels komen mensen uit het hele land naar ons toe voor informatie. Dat is ook allemaal beter gepland en georganiseerd. Door de coronamaatregelen hebben we ook het online consult omarmd, zodat we mensen op afstand ook kunnen voorlichten. Vaak hebben ze dan een leenpakket bij ons besteld zodat ze onder het consult de luiers echt in handen kunnen hebben.  Het maken van voorlichtingsfilmpjes is niet onze hobby, maar heeft wel ons bereik vergroot, en zorgt ook voor een laagdrempelige manier voor mensen om kennis te maken met ons en onze producten. Waar we het bedrijf als stel zijn begonnen, en alles zelf deden, hebben we nu een paar mensen in dienst. Van zelfstandig ondernemer zijn we nu dus ook werkgever geworden. Dat was enorm wennen, om dingen uit handen te geven, maar daar zijn we ook vanzelf in gegroeid.

Waar willen jullie nog aan werken, als ondernemer?

Nu we personeel hebben is het de kunst om de Billenboetiek te laten groeien, en ondertussen zelf minder met de details bezig te zijn. Dat is een doorlopend proces, waar we middenin zitten.

Wat vinden jullie (tot nu toe) waardevol aan de Groeiclub? 

Hoewel er veel ondernemers uit andere sectoren zijn aangesloten hebben we veel aan het uitwisselen van ervaringen. We vinden het zelf leuk om mee te denken met de vraagstukken van anderen, en dat is andersom ook zo.

Wat is jullie beste groeitip voor andere ondernemers?

Kijk goed naar wat je (potentiële) klanten willen, en waar hun twijfel zit. En hoe je ze daar, vanuit je eigen persoonlijkheid, het beste mee kan helpen. Onze persoonlijke aanpak heeft ervoor gezorgd dat klanten een binding voelen met ons, en ons bedrijf, en dat ook weer doorgeven in hun omgeving. Je bent als ondernemer zelf een belangrijk uithangbord van je bedrijf, en als je zelf enthousiast bent kun je dat ook goed uitdragen.

Meer weten?

Meer weten over de Billenboetiek? Ga naar billenboetiek.nl, Facebook, Instagram, YouTube of LinkedIn!

Wil je een keer kennismaken met de Groeiclub voor Ondernemers? Laat dan je gegevens achter voor een vrijblijvende kennismaking of stuur ons een berichtje!

WIl je aan de slag met jouw persoonlijke groei en de groei van je bedrijf?

Dan is de Groeiclub iets voor jou!

Ontdek hoe tientallen ondernemers wekelijks sneller, leuker en slimmer groeien via kennisdeling, feedback rondes, netwerken, successen vieren, samenwerkingen en vriendschappen.

Gerhard

Gerhard

Ik ben Gerhard te Velde, ondernemer en podcastmaker. Met de Groeivoer Podcast help ik ondernemers aan nieuwe inspiratie. Met mijn podcast agency Ear Ear help ik organisaties aan een succesvolle podcast. Zullen we vrienden worden? Voeg mij gerust toe op LinkedIn!

Laat een reactie achter

Blijf op de hoogte

Schrijf je in om de laatste blogposts, podcasts & meer te ontvangen!