Brian Hickey van HuisartsenHulp: ´Waarom als ondernemer het wiel alleen uitvinden?´

Brian Hickey richtte 12 jaar geleden HuisartsenHulp, een digitaal platform waar flexkrachten en huisartsenpraktijken elkaar kunnen vinden. Zo kan een huisarts of huisarts assistent(e) die zelf ziek is binnen enkele uren worden vervangen. Inmiddels is de helft van alle huisartsenpraktijken in ons land bij hen aangesloten.  Sinds najaar 2021 is Brian lid van onze club. Vooral om nieuwe inzichten en energie op te doen voor de volgende stap: zich vrijspelen uit zijn bedrijf.

Stel, je zit naast iemand op een ondernemersevent. Wat vertel je dan over jezelf? 

´Dat ik Brian Hickey ben, in Landsmeer woon samen met mijn vriendin en 2 kinderen. En dat ik tijdens mijn studietijd in 2009 samen met mijn compagnon een business ben begonnen in het bemiddelen van personeel voor huisartspraktijken. Twaalf jaar lang hebben we samen onze schouders gezet onder het tot een succes maken van het bedrijf. Met succes. Inmiddels werken op jaarbasis 1000 zowel uitzendkrachten als zzp´ers via ons. De helft van alle huisartsenpraktijken in ons land is bij ons aangesloten. We ontvangen een bemiddelingsfee op het moment dat ze een invalkracht afnemen. Het vinden van de juiste kandidaat verloopt automated, dankzij onze investeringen in de juiste software en IT.´


Een groot succes, dus! Struggle je ook wel eens als ondernemer?


´Ja. Het platform vormt de kern van onze werkzaamheden. Dat verplichtte ons niet tot contact met kandidaten en klanten. Hierdoor zijn we als compagnons helaas iets naar binnen gekeerd geraakt. Vaak dachten we dat we de enigen waren met een bepaald probleem, en losten het dan met z’n tweeën op. Maar geen enkel probleem is uniek, het is slechts onderdeel van de groeifase waar je in zit.´


Waarom ben je lid geworden van de Groeiclub?

´Waarom het wiel alleen uitvinden? Ik ben lid geworden van de Groeiclub om samen op te trekken met andere ondernemers. Om het niet together alone te doen. Sinds ik mijn struggles deel met andere ondernemers uit de Groeiclub heb ik gemerkt dat iedereen tegen dezelfde dingen aanloopt. Een dieper gesprek voeren over ondernemerschap zorgt voor veel herkenning en inzicht. Daarnaast heb ik nu één keer per maand iets leuks om naar uit te kijken, namelijk de Groeivoer events! Ik neem bij elke meeting wel iets mee dat ik kan toepassen in mijn bedrijf. Plus ik kom terug met een grote bak nieuwe energie!´
 

Waarin ben je gegroeid sinds je lid bent van de Groeiclub?  

´Om te genieten van het succes! Uit de operatie te stappen en van een afstand naar het bedrijf te kijken is een cadeautje aan mijzelf. Tijdens een van de eerste meetings werd ik in de hotseat gezet en mocht ik vrij praten over wat er allemaal misgaat in mijn bedrijf. De concrete feedback die ik toen kreeg was overweldigend. Neem een stapje terug, zeik niet en misschien kun je het zo en zo aanpakken, was het devies. Ik heb meteen actie ondernomen: ben nog meer aan het delegeren en we hebben nu ook een bedrijfsadviseur in de arm genomen. Misschien heb ik binnenkort mijzelf wel vrijgespeeld. Wat ik dan ga doen? Tijd steken in  ontwikkelingssamenwerking, iets wat ik tijdens mijn studietijd altijd al graag deed.´


Waaraan twijfelde je aan voordat je lid werd?

´Ik moest wel even drie keer slikken voordat ik lid werd. Wilde zeker weten dat het waardevol was. Daarom ben ik eerst 3 keer vrijblijvend naar een groeivoer event met diner geweest. Ik merkte dat Gerhard oprecht geïnteresseerd was in mij, en mijn groei. Na de derde keer dacht ik: ik wil hier een gewoonte van maken!´

Wie zou jij zeker aanbevelen om lid te worden van Groeivoer?

´Alle ondernemers die persoonlijke ontwikkeling ook belangrijk vinden, en net als mij meer willen genieten van de ondernemersreis. Die ervoor openstaan om in aanraking te komen met personen die dezelfde uitdagingen hebben. Weet je nog in de studententijd, dat het leek alsof je elke dag nieuwe vrienden maakte? Via de club ontmoet ik nu opnieuw op een leuke manier nieuwe mensen met wie het klikt. Ik heb nooit het idee dat ik er business uit moet halen, dat is mooi meegenomen maar daar draait het niet om.´


Meer weten?

Meer weten over Brian of over zijn platform? Ga naar HuisartsenHulp of stuur Brian een connectieverzoek via LinkedIn.


Lees de ervaring van andere ondernemers en clubleden van Groeivoer


Maarten Nieuwenhuize van Architectenbureau M´n Architect

Anne en Hannah van De Billenboetiek

Maurits van Everbetter

WIl je aan de slag met jouw persoonlijke groei en de groei van je bedrijf?

Dan is de Groeiclub iets voor jou!

Ontdek hoe tientallen ondernemers wekelijks sneller, leuker en slimmer groeien via kennisdeling, feedback rondes, netwerken, successen vieren, samenwerkingen en vriendschappen.

Gerhard

Gerhard

Ik ben Gerhard te Velde, ondernemer en podcastmaker. Met de Groeivoer Podcast help ik ondernemers aan nieuwe inspiratie. Met mijn podcast agency Ear Ear help ik organisaties aan een succesvolle podcast. Zullen we vrienden worden? Voeg mij gerust toe op LinkedIn!

Laat een reactie achter

Blijf op de hoogte

Schrijf je in om de laatste blogposts, podcasts & meer te ontvangen!