fbpx

Zo haal jij dit jaar relaxed jouw doelen

Zo haal jij dit jaar relaxed jouw doelen

Nooit meer huilend naar de top

Inez Petter, groeiclub lid en coach persoonlijke effectiviteit, legde tijdens het eerste Groeivoer event van 2022 met een hele simpele tekening uit hoe je je doelen dit jaar relaxed behaalt. Als je er niet bij kon zijn: geen probleem. In deze tekstversie krijg je weliswaar het live tekenen niet mee, maar wel alle relevante informatie die je nodig hebt. Here we go.

Rood: Sprinten en huilen

Inez begint met het tekenen van een enorme steen met een vlaggetje erop. Dat is meteen de eerste les: de beste mensen maken hun doel groot en ver weg en denken dat dit specifiek is. Wat betekent ‘de beste werkgever van Nederland worden’? Of hoe ga je die €300.000,- aan omzet realiseren? Petter tipt om deze enorme kei op te splitsen naar kleinere brokstukken en hiervan de belangrijkste vooraan te zetten. Wat ze echter vaak ziet, is dat ondernemers een groot doel neerzetten zoals een groot event organiseren. Heel lang wordt er gepraat, gebrainstormd, nog meer gepraat en in de laatste paar maanden trekt men een enorme sprint naar de kei, zet er een klein laddertje tegenaan, sprint er tegenop en belandt huilend bovenop de kei. In de tekening zie je dit pad in het rood. Werkt het?

Blauw: Plan om te plannen

Inez helpt organisaties om die grote kei in brokstukken op te delen. Daarna is het belangrijk om bij elk brok af te vragen: hebben we de capaciteit, motivatie en omgeving om dit te realiseren? Vervolgens plan je de taken die ontstaan direct in de agenda van de persoon waar het over gaat. Natuurlijk valt nog niet elke taak te plannen, omdat er nog nieuwe inzichten zullen komen. Petter raadt dan aan om ‘plannen in de plannen’.

Veel mensen vergeten dat het tijd kost om bijvoorbeeld je mailbox op orde te krijgen of om een planning te maken. Blok ook rust in je agenda. We zijn allemaal gevoelig voor korte termijn belang, maar dat is ten nadele van je grotere doel. Als je maar een ding onthoudt van deze blog laat het dan zijn: plan om te plannen. Het is cruciale tijd want dit geeft je overzicht en rust.

Deze blog is een geschreven versie van de talk van Inez Petter bij een Groeivoer sessie. Groeivoer helpt ondernemers groeien. Dat doen we met de Groeiclub voor Ondernemers, 1-op-1 business coaching en de Groeivoer Podcast, bekroond met een BNR Dutch Podcast Award. Wil je de volgende meeting graag erbij zijn? Kijk dan bij onze events en reserveer een plekje. We hopen je daar te zien!

Groeivoer maandmeeting over Compagnons

Haal het beste uit je compagnon?

Op 1 september hebben we het bij de Groeiclub voor Ondernemers over compagnons. Hoe kunt je meer uit de samenwerking met je compagnon halen? En als je géén compagnon hebt, wat heb jij nodig en hoe vind je iemand?

Er worden een aantal experts op het gebied van samenwerkingsrelaties on stage geïnterviewd. Zo geeft Helga van der Hart van Human Dynamics een workshop waarin je ontdekt wie je bent en hoe jij en je compagnon elkaar aanvullen.

En Angelique Piternella is gespecialiseerd in het matchen van visionaire ondernemers aan een integrator die hun plannen werkelijkheid laat worden. Je leert van haar hoe je de persoon naast je krijgt die jou aanvult.

Dit event vindt plaats in midden Nederland. Wil je dit evenement bijwonen? Voor meer info en tickets kijk hier.

Gerhard

Gerhard

Ik ben Gerhard te Velde, ondernemer, podcastmaker en groeiexpert. Mijn missie: ondernemers en bedrijven helpen groeien. Groeien in omzet, werkgebied en winstgevendheid. Maar ook groei in impact, vrije tijd en werkplezier.

Laat een reactie achter

Over de auteur

Ik ben Gerhard te Velde, ondernemer, podcastmaker en groeiexpert. Mijn missie: ondernemers en bedrijven helpen groeien. Groeien in omzet, werkgebied en winstgevendheid. Maar ook groei in impact, vrije tijd en werkplezier.

Recente posts

Volg Groeivoer

Blijf op de hoogte

Schrijf je in om de laatste blogposts, podcasts & meer te ontvangen!