fbpx

Doelen stellen? Doelen bereiken!

De eerste Groeivoer bijeenkomst van 2022 moest natuurlijk aandacht besteden aan doelen stellen. Maar hoe voorkom je dat je een prachtige lijst met doelen hebt, spreadsheets vol met plannen en geen enkel idee hebt hoe je dit gaat bereiken? Door concreet te worden in welke taken je wanneer gaat doen en met wie. In dit artikel vind je drie downloadbare PDFs waar je meteen mee aan de slag kan en een paar tips hoe je hier het beste uithaalt.

1. Jaardoelen en kwartaaldoelen

Bij elk doel schrijf je direct ook op hoe je dit doel gaat meten. Hoe weet je het als je je doel hebt bereikt? Als je een boek gaat schrijven, is dit dan op het moment dat je het boek fysiek in je handen hebt, als je het in de boekenwinkel ziet liggen of als er een bepaald bedrag aan verkoop op je bankrekening staat?

2. Strategie opstellen

Vaak weten we precies wat we willen bereiken, maar niet hoe we dit gaan doen. Door dit schema dwingen we onszelf om ook direct een strategie voor alle doelen te bedenken, wie je hierbij kan helpen en wat de eerste stap is. Zo wordt de kans dat je de acties gaat uitvoeren en de doelen gaat bereiken steeds groter.

3. Zoek een accountability partner

Een belangrijke tip van Gerhard is om een accountability partner te vinden of – in zijn woorden-een focuspartner. Je houdt elkaar scherp op de acties die moeten gebeuren om jouw doelen te bereiken door bijvoorbeeld 1 keer per week te bellen of een keer per maand elkaar wat uitgebreider te spreken. Het is maar net hoe het voor jullie werkt.

4. Maak er een gewoonte van

Gewoontes kunnen een grote impact hebben op je bottomline, maar ook op je geluk van dag tot dag. Ga voor jezelf met onderstaand schema eens na welke gewoonten je nu hebt, zoals elke dag een koekje eten. Is het een goede of slechte gewoonte? En is de impact groot of klein? Als één van je doelen een bepaalde omzet is, kun je elke dag met een relatie contact hebben om op hun radar te blijven voor opdrachten.

5. Ondernemersvereniging

Mis jij nog iemand in het vakje ‘who’ of staat in je strategie dat je gaat netwerken? Dan is Groeivoer misschien wel iets voor jou. Groeivoer helpt ondernemers groeien. Dat doen we met de Groeiclub voor Ondernemers, 1-op-1 business coaching en de Groeivoer Podcast, bekroond met een BNR Dutch Podcast Award. Wil je de volgende meeting graag erbij zijn? Kijk dan bij onze events en reserveer een plekje. We hopen je daar te zien!

Download hier de PDF’s:

Groeivoer maandmeeting over Compagnons

Haal het beste uit je compagnon?

Op 1 september hebben we het bij de Groeiclub voor Ondernemers over compagnons. Hoe kunt je meer uit de samenwerking met je compagnon halen? En als je géén compagnon hebt, wat heb jij nodig en hoe vind je iemand?

Er worden een aantal experts op het gebied van samenwerkingsrelaties on stage geïnterviewd. Zo geeft Helga van der Hart van Human Dynamics een workshop waarin je ontdekt wie je bent en hoe jij en je compagnon elkaar aanvullen.

En Angelique Piternella is gespecialiseerd in het matchen van visionaire ondernemers aan een integrator die hun plannen werkelijkheid laat worden. Je leert van haar hoe je de persoon naast je krijgt die jou aanvult.

Dit event vindt plaats in midden Nederland. Wil je dit evenement bijwonen? Voor meer info en tickets kijk hier.

Gerhard

Gerhard

Ik ben Gerhard te Velde, ondernemer, podcastmaker en groeiexpert. Mijn missie: ondernemers en bedrijven helpen groeien. Groeien in omzet, werkgebied en winstgevendheid. Maar ook groei in impact, vrije tijd en werkplezier.

Laat een reactie achter

Over de auteur

Ik ben Gerhard te Velde, ondernemer, podcastmaker en groeiexpert. Mijn missie: ondernemers en bedrijven helpen groeien. Groeien in omzet, werkgebied en winstgevendheid. Maar ook groei in impact, vrije tijd en werkplezier.

Recente posts

Volg Groeivoer

Blijf op de hoogte

Schrijf je in om de laatste blogposts, podcasts & meer te ontvangen!