Doelen stellen? Doelen bereiken!

De eerste Groeivoer bijeenkomst van 2022 moest natuurlijk aandacht besteden aan doelen stellen. Maar hoe voorkom je dat je een prachtige lijst met doelen hebt, spreadsheets vol met plannen en geen enkel idee hebt hoe je dit gaat bereiken? Door concreet te worden in welke taken je wanneer gaat doen en met wie. In dit artikel vind je drie downloadbare PDFs waar je meteen mee aan de slag kan en een paar tips hoe je hier het beste uithaalt.

1. Jaardoelen en kwartaaldoelen

Bij elk doel schrijf je direct ook op hoe je dit doel gaat meten. Hoe weet je het als je je doel hebt bereikt? Als je een boek gaat schrijven, is dit dan op het moment dat je het boek fysiek in je handen hebt, als je het in de boekenwinkel ziet liggen of als er een bepaald bedrag aan verkoop op je bankrekening staat?

2. Strategie opstellen

Vaak weten we precies wat we willen bereiken, maar niet hoe we dit gaan doen. Door dit schema dwingen we onszelf om ook direct een strategie voor alle doelen te bedenken, wie je hierbij kan helpen en wat de eerste stap is. Zo wordt de kans dat je de acties gaat uitvoeren en de doelen gaat bereiken steeds groter.

3. Zoek een accountability partner

Een belangrijke tip van Gerhard is om een accountability partner te vinden of – in zijn woorden-een focuspartner. Je houdt elkaar scherp op de acties die moeten gebeuren om jouw doelen te bereiken door bijvoorbeeld 1 keer per week te bellen of een keer per maand elkaar wat uitgebreider te spreken. Het is maar net hoe het voor jullie werkt.

4. Maak er een gewoonte van

Gewoontes kunnen een grote impact hebben op je bottomline, maar ook op je geluk van dag tot dag. Ga voor jezelf met onderstaand schema eens na welke gewoonten je nu hebt, zoals elke dag een koekje eten. Is het een goede of slechte gewoonte? En is de impact groot of klein? Als één van je doelen een bepaalde omzet is, kun je elke dag met een relatie contact hebben om op hun radar te blijven voor opdrachten.

5. Ondernemersvereniging

Mis jij nog iemand in het vakje ‘who’ of staat in je strategie dat je gaat netwerken? Dan is Groeivoer misschien wel iets voor jou. Groeivoer helpt ondernemers groeien. Dat doen we met de Groeiclub voor Ondernemers, 1-op-1 business coaching en de Groeivoer Podcast, bekroond met een BNR Dutch Podcast Award. Wil je de volgende meeting graag erbij zijn? Kijk dan bij onze events en reserveer een plekje. We hopen je daar te zien!

Download hier de PDF’s:

Benut jij de kracht van podcast al?

Moet ik echt een podcast? Nee. Maar het kan wel heel veel opleveren om audio toe te voegen aan je marketing- en communicatiemix. 

Is het niet veel te laat om nog te starten? Nee! Het beste moment om podcast te starten is nu, want podcast is geen hype. Het is ‘here to stay’. 

Na het succes van de Groeivoer Podcast helpt Gerhard nu ook andere organisaties bij het succesvol inzetten van podcast om organisatiedoelen te behalen. 

Denk bijvoorbeeld aan: 

Een interne podcast waarin je de laatste nieuwtjes deelt en medewerkers aan het woord laat. Dit kan je interne communicatie verbeteren en je ‘tribe’ en de community nog hechter te maken. 

Een interne podcast om een bepaalde transformatie of cultuurverandering te stimuleren. Bijvoorbeeld als je jouw organisatie meer ondernemend en innovatief wil maken;

Een projectpodcast rond een groot project, om stakeholders op de hoogte te houden van de voortgang.

Een marketing podcast waarin je jouw merk versterkt en op zoek gaat naar leads voor je bedrijf. Bijvoorbeeld door klanten in gesprek te laten gaan met je medewerkers.   

Je kunt podcast ook onderdeel uit laten maken van events. De opgenomen afleveringen publiceer je vervolgens weer op je podcast kanaal.

Wil je podcast meteen op niveau neerzetten, werk dan met experts en ga niet zelf ‘hobbyen’. Een podcast is meer dan een tafel met twee microfoons erop. Audio is een vak. 

Als je benieuwd bent naar de mogelijkheden voor jouw organisatie, ga eens in gesprek met Gerhard. Hij denkt graag mee over strategie en realisatie. Neem contact op via gerhard@groeivoer.nl

Gerhard

Gerhard

Ik ben Gerhard te Velde, ondernemer en podcastmaker. Met de Groeivoer Podcast help ik ondernemers aan nieuwe inspiratie. Met mijn podcast agency Ear Ear help ik organisaties aan een succesvolle podcast. Zullen we vrienden worden? Voeg mij gerust toe op LinkedIn!

Laat een reactie achter

Over de auteur

Ik ben Gerhard te Velde, ondernemer en podcastmaker. Met de Groeivoer Podcast help ik ondernemers aan nieuwe inspiratie. Met mijn podcast agency Ear Ear help ik organisaties aan een succesvolle podcast. Zullen we vrienden worden? Voeg mij gerust toe op LinkedIn!

Recente posts

Volg Groeivoer

Blijf op de hoogte

Schrijf je in om de laatste blogposts, podcasts & meer te ontvangen!