Nicole van Lunteren – ik zocht meer groei, meer verbinding, gemeenschappelijke groei en niet alleen maar beginners die advies of leads willen scoren.

Kunnen je iets meer vertellen over NEW L.OAK keukenfronten en HONINGRAADT?

Met Honingraadt ondersteun ik installateurs met al het reilen en zeilen op kantoor. Noem het office manager, secetraresse of VA. Ik neem al het kantoorwerk uit handen inclusief certificeringen en subsidies, zodat de vakman kan doen waar hij goed in is.

Daarnaast heb ik juni 2021 New L.oak opgericht. Samen met mijn compagnon Paul Huft leveren we unieke houten keukenfronten die perfect passen op IKEA keukens. Een nieuwe look met echt hout, zonder compleet nieuwe keuken. Paul doet het timmerwerk en  ik doe alles eromheen. We zijn nog echt een startup en hebben net onze eerste offerte geaccordeerd gekregen en de tweede ligt klaar.

Hoe ben jij gegroeid als ondernemer?

Als VA voor allerlei verschillende klanten liep ik er tegenaan dat je constant zoveel kennis moet blijven updaten en door Corona vielen een aantal klanten weg. Dat moet veel specifieker kunnen, dacht ik. Voor het installatiebedrijf van mijn vader regelde ik hiervoor al het reilen en zeilen op kantoor. Daardoor wist ik veel over bepaalde certificeringen en subsidies. Dus besloot ik mij compleet op installatietechniek te richten. Dat heeft meteen vruchten afgeworpen.

Een grote valkuil voor veel ondernemers is dat ze alles zelf willen (blijven) doen. Wanneer heeft hulp vragen voor jou veel betekend?

Een dame waarvoor ik als VA werkte, bood business coaching aan. Op een gegeven moment heb ik ook een aantal gesprekken met haar gehad en één vraag heeft me erg geholpen. Van welke opdrachtgevers word je het meest blij? Ja, eigenlijk zijn het die mannen in de installatietechniek. Ik vind dat het meest interessant, kan ze het meest helpen en ze zijn ontzettend gelukkig met mijn werk. Binnen 1,5 uur stond het idee voor Honingraadt. Het kwam zo uit mijn mouw rollen en door de naam van mijn vader had ik een enorme kruiwagen om binnen te komen.

Wat is de reden dat je lid bent geworden van de Groeiclub?

Ik was wel aangesloten bij andere netwerkclubs, maar ik zocht meer groei, meer verbinding, gemeenschappelijke groei en niet alleen maar beginners die advies of leads willen scoren. Ik kwam op de Groeivoer podcast terecht en voegde Gerhard op Linkedin toe. Later hebben we een uur gebeld en na een keer meedraaien was ik overtuigd. Het is fijn dat het een gemende club is, man en vrouw, met grotere bedrijven en meer personeel. Ik voelde heel duidelijk: hier moet ik heen dus ben ik erin gesprongen.

Ben je ook gegroeid als ondernemer door de Groeiclub?

Zelf ben je nooit zo bewust van hoe hard je groeit. Ik weet wel dat ik meer ervaring heb opgedaan en geleerd heb door intensief om te gaan met andere ondernemers. Uit hun verhalen haal ik veel informatie, waarmee ik ook verder kan bouwen in mijn eigen bedrijf. Als iemand op een bepaalde manier op z’n bek is gedaan, pak ik het liever anders aan. Daarnaast ben ik zekerder geworden over wat ik doe. Ook als ik faal, komt het altijd weer goed. Groeiclublid van de maand zijn geeft ook echt wel bevestiging dat ik ben gegroeid en dat anderen dit ook zien.

Wat levert het lidmaatschap van de Groeiclub jou op?

Doordat ik me omring met andere ondernemers geeft dat me houvast om bewust bezig te blijven met mijn onderneming. Het geeft een drive omdat we elkaar elke woensdagochtend zien. Het voedt mij om de energie van anderen te zien, maar het is ook fijn dat we het eerlijk tegen elkaar kunnen zeggen als het even slecht gaat. We stimuleren elkaar om continu het onderste uit de kan te halen. Als ik dit niet had, zou ik voor mijn gevoel net zo goed in loondienst kunnen gaan.

Wie zou je aanbevelen om lid te worden van de Groeiclub?

Ik zou ondernemers aanmoedigen lid te worden als je echt de drive hebt om te groeien. Je moet er ook wel echt wat voor doen. Als je de opdrachten ook mee naar huis neemt en je 100% meedoet helpt het je enorm. Het is wel belangrijk dat je niet net starter bent; je haalt er het meeste uit als je al wat verder bent met je onderneming.

WIl je aan de slag met jouw persoonlijke groei en de groei van je bedrijf?

Dan is de Groeiclub iets voor jou!

Ontdek hoe tientallen ondernemers wekelijks sneller, leuker en slimmer groeien via kennisdeling, feedback rondes, netwerken, successen vieren, samenwerkingen en vriendschappen.

Gerhard

Gerhard

Ik ben Gerhard te Velde, ondernemer, podcastmaker en groeiexpert. Mijn missie: ondernemers en bedrijven helpen groeien. Groeien in omzet, werkgebied en winstgevendheid. Maar ook groei in impact, vrije tijd en werkplezier.

Laat een reactie achter

Blijf op de hoogte

Schrijf je in om de laatste blogposts, podcasts & meer te ontvangen!