Ken jij The Lekker Company al?

The Lekker Company

The Lekker Company was afgelopen 7 juli de sponsor van het Groeivoer event over community building!
Wij stelden Daan Timmers van The Lekker Company vier vragen over de toekomst van het bedrijf:

1. Welk probleem lost The Lekker Company op? En voor wie?

Toen onze oprichtster Dewi 8 jaar geleden voor het cosmetica schap stond viel het haar op dat het onmogelijk was om een veganistische optie te vinden. Niet alleen waren de ingrediënten van bestaande merken vaak lastig te begrijpen, ook was er geen enkele diervriendelijke variant. Dat wilden wij graag oplossen. Daarom brachten we een helemaal natuurlijke en vegan deodorant op de markt, met ingrediënten die voor iedereen herkenbaar zijn. Dat beviel zo goed, dat we ook andere natuurlijke huidverzorging zijn gaan maken. We hebben al deodorant en zonnebrand en dit najaar volgen lippenbalsems en body butters. Zo weet iedereen écht wat ze op hun lichaam smeren.

2. Als je over 3 jaar zou stoppen bij The Lekker Company, waar zou je dan het meest trots op zijn?

Over drie jaar hoop ik te kunnen zeggen dat wij natuurlijke deodorant beschikbaar hebben gemaakt voor iedereen in de Benelux en in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

3. Wat is de grootste barrière om dit te bereiken?

We zijn natuurlijk een relatief klein merk. We geloven in onze producten, maar er zijn ook grotere spelers die wellicht door een giga marketing budget ons van het schap kunnen stoten. We moeten daarom altijd ook de inkopers en klanten blijven overtuigen van onze visie en meerwaarde. Tot nu toe lukt dat ons, en we zullen ons blijven inzetten voor natuurlijke en begrijpelijke huidverzorging.

4. Maak de zin af: “Een wereld zonder The Lekker Company is een wereld zonder …”

Eerlijkheid, natuurlijkheid maar ook zonder speelsheid in cosmetica.

Alle deelnemers van het event kregen een heerlijke vegan deodorant van The Lekker Company.

Wil jij meer weten over The Lekker Company, duurzaam ondernemer en de angst om te groeien? Luister dan naar aflevering 178 van de Groeivoer voor Ondernemers Podcast met The Lekker Company oprichter Dewi van de Waeter

Benut jij de kracht van podcast al?

Moet ik echt een podcast? Nee. Maar het kan wel heel veel opleveren om audio toe te voegen aan je marketing- en communicatiemix. 

Is het niet veel te laat om nog te starten? Nee! Het beste moment om podcast te starten is nu, want podcast is geen hype. Het is ‘here to stay’. 

Na het succes van de Groeivoer Podcast helpt Gerhard nu ook andere organisaties bij het succesvol inzetten van podcast om organisatiedoelen te behalen. 

Denk bijvoorbeeld aan: 

Een interne podcast waarin je de laatste nieuwtjes deelt en medewerkers aan het woord laat. Dit kan je interne communicatie verbeteren en je ‘tribe’ en de community nog hechter te maken. 

Een interne podcast om een bepaalde transformatie of cultuurverandering te stimuleren. Bijvoorbeeld als je jouw organisatie meer ondernemend en innovatief wil maken;

Een projectpodcast rond een groot project, om stakeholders op de hoogte te houden van de voortgang.

Een marketing podcast waarin je jouw merk versterkt en op zoek gaat naar leads voor je bedrijf. Bijvoorbeeld door klanten in gesprek te laten gaan met je medewerkers.   

Je kunt podcast ook onderdeel uit laten maken van events. De opgenomen afleveringen publiceer je vervolgens weer op je podcast kanaal.

Wil je podcast meteen op niveau neerzetten, werk dan met experts en ga niet zelf ‘hobbyen’. Een podcast is meer dan een tafel met twee microfoons erop. Audio is een vak. 

Als je benieuwd bent naar de mogelijkheden voor jouw organisatie, ga eens in gesprek met Gerhard. Hij denkt graag mee over strategie en realisatie. Neem contact op via gerhard@groeivoer.nl

Gerhard

Gerhard

Ik ben Gerhard te Velde, ondernemer en podcastmaker. Met de Groeivoer Podcast help ik ondernemers aan nieuwe inspiratie. Met mijn podcast agency Ear Ear help ik organisaties aan een succesvolle podcast. Zullen we vrienden worden? Voeg mij gerust toe op LinkedIn!

Laat een reactie achter

Over de auteur

Ik ben Gerhard te Velde, ondernemer en podcastmaker. Met de Groeivoer Podcast help ik ondernemers aan nieuwe inspiratie. Met mijn podcast agency Ear Ear help ik organisaties aan een succesvolle podcast. Zullen we vrienden worden? Voeg mij gerust toe op LinkedIn!

Recente posts

Volg Groeivoer

Blijf op de hoogte

Schrijf je in om de laatste blogposts, podcasts & meer te ontvangen!