Aflevering 186 – Pieter Jongens, Hutspot – Over succes, groei en faillissement; en wat er écht toe doet

Pieter Jongens, co-founder van Hutspot, ging na 9,5 succesvolle jaren failliet met zijn populaire retailconcept Hutspot. Maar de echte klap moest nog komen.

Na het faillissement van Hutspot krabbelde medeoprichter Pieter Jongens (33) net op toen hij weer viel – letterlijk, deze keer. Hij raakte in een coma, met slechts een half procent kans om zonder grote schade wakker te worden. ‘Sinds het ongeluk ga ik nog directer op mijn doelen af.’

Hutspot werd in 2012 opgezet in Amsterdam om kleine makers en merken te verbinden aan het grote publiek. In de jaren die volgen groeit Hutspot uit tot een winkelketen met 8 locaties en een omzet van 10 miljoen euro. Ze staan klaar om over de grens te gaan, maar dan komt Corona en gaat Hutspot na 9,5 jaar failliet. 

Maar het leven heeft nog meer beproevingen in petto voor Pieter. Dankzij een ongelukkige valpartij loopt Pieter twee hersenbloedingen op en komt hij in coma te liggen. Maar Pieter knokt zich toch weer terug en herstelt wonderbaarlijk.  

Dit jaar ging Pieter weer op zoek naar een nieuw avontuur. Zijn post op LinkedIn hierover krijgt 2,5 miljoen views en 876 reacties van mensen die met hem samen willen samenwerken.

Hoogste tijd om eens in dit bijzondere verhaal te duiken. 

Veel luisterplezier!

Gerhard te Velde
gerhard@groeivoer.nl

NIEUW: word vriend van de Groeivoer Podcast
Wil jij de Groeivoer Podcast steunen? Word dan Vriend van de Show. Check onze vriendenpagina en doneer.

Wil je meer Groeivoer? Dat kan op de volgende manieren!

1. Even linken! Zijn we nog niet verbonden met elkaar? Voeg mij, Gerhard te Velde, dan toe op LinkedIn. Ik leer je graag kennen!

2. Live kennismaken.  Ben je ondernemer met personeel en wil je met gelijkgestemde ondernemers in contact komen? Ik organiseer elke maand een bijeenkomst met mijn Groeiclub voor Ondernemers. Als je interesse hebt om een keer deel te nemen, laat dan je gegevens achter op http://www.groeivoer.nl/bel-mij-terug/

3. Groei.club – de community
Ik nodig je graag uit om je in te schrijven voor een gratis account op groei.club. Je maakt daar een Groeiplan op 1 a-4, kunt gratis trainingen volgen, inspiratie video’s vinden die nergens anders te vinden zijn en in contact komen honderden andere groeiondernemers.

Voor meer informatie over Groeivoer, ga naar de website of neem contact op via info@groeivoer.nl en 030-2072333.

WIl je aan de slag met jouw persoonlijke groei en de groei van je bedrijf?

Dan is de Groeiclub iets voor jou!

Ontdek hoe tientallen ondernemers wekelijks sneller, leuker en slimmer groeien via kennisdeling, feedback rondes, netwerken, successen vieren, samenwerkingen en vriendschappen.

Gerhard

Gerhard

Ik ben Gerhard te Velde, ondernemer, podcastmaker en groeiexpert. Mijn missie: ondernemers en bedrijven helpen groeien. Groeien in omzet, werkgebied en winstgevendheid. Maar ook groei in impact, vrije tijd en werkplezier.

Laat een reactie achter

Blijf op de hoogte

Meer afleveringen