Aflevering 191 – John Fentener van Vlissingen, BCD Travel over zijn goudvissenhandel als kind, delegeren en loslaten, groeien zonder schulden én navigeren in lastige tijden

John Fentener van Vlissingen is een echte ondernemerslegende.  De overgrootvader van John richtte in 1896 de Steenkolen Handels Vereeniging op, de SHV. SHV werd groot met de handel in kolen, olie en gas. Tegenwoordig bestaat SHV uit een divers portfolio aan bedrijven. In 2021 was SHV goed voor een omzet van 20 miljard euro en bijna een miljard winst.

Maar John koos zijn eigen weg. In 1975 stapte hij uit het familiebedrijf en begon voor zichzelf. Met een startkapitaal van 10.000 dollar bouwde hij BCD Travel, dat uitgroeide tot wereldwijd marktleider in zakelijk reizen. Voor corona, in 2019 maakte BCD Travel een omzet van ruim 27 miljard dollar.

Naast BCD heeft Fentener van Vlissingen nog heel wat andere bedrijven en investeringen. De laatste jaren houdt Fentener van Vlissingen zich vooral met liefdadigheid bezig.

Wie is toch de mens achter dit succesverhaal? Wat zijn de struggles geweest die John Fentener van Vlissingen tegenkwam in zijn ondernemersreis? Wat kunnen ondernemers leren van de manier waarop familiebedrijven opereren? En hoe kijkt John naar de toekomst van ondernemerschap?

Dat en meer in deze nieuwe aflevering van de Groeivoer Podcast! 

Gerhard te Velde
gerhard@groeivoer.nl

NIEUW: word vriend van de Groeivoer Podcast
Wil jij de Groeivoer Podcast steunen? Word dan Vriend van de Show. Check onze vriendenpagina en doneer.

Even linken! Zijn we nog niet verbonden met elkaar? Voeg mij, Gerhard te Velde, dan toe op LinkedIn. Ik leer je graag kennen!

Voor meer informatie over Groeivoer, ga naar de website of neem contact op via info@groeivoer.nl en 030-2072333.

WIl je aan de slag met jouw persoonlijke groei en de groei van je bedrijf?

Dan is de Groeiclub iets voor jou!

Ontdek hoe tientallen ondernemers wekelijks sneller, leuker en slimmer groeien via kennisdeling, feedback rondes, netwerken, successen vieren, samenwerkingen en vriendschappen.

Gerhard

Gerhard

Ik ben Gerhard te Velde, ondernemer, podcastmaker en groeiexpert. Mijn missie: ondernemers en bedrijven helpen groeien. Groeien in omzet, werkgebied en winstgevendheid. Maar ook groei in impact, vrije tijd en werkplezier.

Laat een reactie achter

Blijf op de hoogte

Meer afleveringen