Aflevering 193 – Maite Hontelé – over muziek, salsa, de top bereiken en toch je eigen pad bewandelen

Maite Hontelé is een wereldberoemd trompettist in de salsa muziek. Haar opa was musicus en als negenjarig meisje begon Maite trompet te spelen, geïnspireerd door de salsaplaten uit haar vaders collectie.

Maite trok de wijde wereld in en vestigde zich in Colombia. Daar speelde ze jarenlang de sterren van de hemel. Ze nam er vier albums op, trad op met alle grootheden uit de salsa-scene en werd twee keer genomineerd voor een Latin Grammy Award. Maite bereikte kortom de top. Maar dat werd ook bijna haar ondergang. Ze bracht enorme offers en besloot uiteindelijk haar carriére als muzikant te beëindigen.

Maite hing haar trompet aan de spreekwoordelijke wilgen en kwam terug naar Nederland. Daar werd ze cultureel ondernemer en artistiek directeur.

Over het verhaal van Maite is een prachtige documentaire gemaakt, door de NPO in Het Uur van de Wolf.  Deze documentaire was voor mij ook de aanleiding om Maite uit te nodigen.

Want er zitten denk ik veel levenslessen in haar verhaal. Ook voor jou als ondernemer. Ik ben benieuwd hoe het Maite gelukt is om op zo’n hoog niveau te komen? Waarom heeft ze besloten om haar carriére af te breken. En hoe heeft ze zichzelf opnieuw uitgevonden sinds die beslissing?

Veel luisterplezier met deze nieuwe aflevering!

Shownote: Hoe wordt salsa gemaakt? https://www.youtube.com/watch?v=DhV5Hf0oHnc

WIl je aan de slag met jouw persoonlijke groei en de groei van je bedrijf?

Dan is de Groeiclub iets voor jou!

Ontdek hoe tientallen ondernemers wekelijks sneller, leuker en slimmer groeien via kennisdeling, feedback rondes, netwerken, successen vieren, samenwerkingen en vriendschappen.

Gerhard

Gerhard

Ik ben Gerhard te Velde, ondernemer, podcastmaker en groeiexpert. Mijn missie: ondernemers en bedrijven helpen groeien. Groeien in omzet, werkgebied en winstgevendheid. Maar ook groei in impact, vrije tijd en werkplezier.

Laat een reactie achter

Blijf op de hoogte

Meer afleveringen