Aflevering 198 – Willem de Ridder, mede-oprichter Paradiso en de Melkweg – Over Spiegelogie, de rol van geld, en doen waar je zin in hebt

Welkom bij een nieuwe aflevering van de Groeivoer Podcast waarin je gaat luisteren naar Willem de Ridder.

Willem de Ridder werd geboren in 1939 en werd bekend als oprichter van poppodia Paradiso en Melkweg in Amsterdam. Willem was zowel kunstenaar als ondernemer. Zo stond hij aan de wieg van de Hitkrant en experimenteerde met de opzet van 06-lijnen.

De Ridder stond ook bekend als meesterverteller. Hij kon fantastisch verhalen vertellen. Willem schreef ook het Handboek Spiegelogie, een boek waarin het gaat over de wet van de aantrekkingskracht.

Ik sprak Willem de Ridder in 2019, bij hem thuis, toen ik net begonnen was met de Groeivoer Podcast. Het was een gesprek dat alle kanten op ging, en niet altijd even goed te volgen was. In die tijd besloot ik om het interview niet uit te zenden omdat ik niet zo goed wist wat ik er mee moest.

Het overlijdensbericht van Willem de Ridder van eind oktober 2022 maakte dat ik toch nog eens ging terugluisteren wat we hadden opgenomen. Ik ontdekte dat er veel meer in dat gesprek zat, dan ik zelf aanvankelijk dacht. Ik bedacht me dat het eigenlijk toch wel mooi zou zijn om de Ridders verhaal en een aantal lessen daaruit te delen.

Rust zacht Willem, en fijn dat we nog even naar de meesterverteller mogen luisteren.

Gerhard te Velde
gerhard@groeivoer.nl

NIEUW: word vriend van de Groeivoer Podcast
Wil jij de Groeivoer Podcast steunen? Word dan Vriend van de Show. Check onze vriendenpagina en doneer.

Even linken! Zijn we nog niet verbonden met elkaar? Voeg mij, Gerhard te Velde, dan toe op LinkedIn. Ik leer je graag kennen!

Voor meer informatie over Groeivoer, ga naar de website of neem contact op via info@groeivoer.nl en 030-2072333.

WIl je aan de slag met jouw persoonlijke groei en de groei van je bedrijf?

Dan is de Groeiclub iets voor jou!

Ontdek hoe tientallen ondernemers wekelijks sneller, leuker en slimmer groeien via kennisdeling, feedback rondes, netwerken, successen vieren, samenwerkingen en vriendschappen.

Gerhard

Gerhard

Ik ben Gerhard te Velde, ondernemer, podcastmaker en groeiexpert. Mijn missie: ondernemers en bedrijven helpen groeien. Groeien in omzet, werkgebied en winstgevendheid. Maar ook groei in impact, vrije tijd en werkplezier.

Laat een reactie achter

Blijf op de hoogte

Meer afleveringen