fbpx

Schrijf jouw Groeiboek

In het Schrijf jouw Groeiboek programma ga je in een periode van 6 maanden jouw eigen (management)boek schrijven. Na zes maanden heb jij jouw eigen boek in handen. Uitgegeven bij een gerenommeerde managementboekenuitgever, of in eigen beheer. 

Wil jij dit jaar eindelijk jouw boek gaan schrijven?

Een eigen boek geeft een enorme boost aan je persoonlijke groei en de groei van je bedrijf.  In het Schrijf jouw Groeiboek programma helpen Gerhard te Velde en Denise Hulst jou om succesvol je eigen boek te schrijven. 

Dat doe je niet alleen, maar samen met een groep gelijkgestemde ondernemers. Je wordt daarbij begeleid door professionele redacteuren, uitgevers en boekmarketeers.

We helpen je zowel bij het schrijven als bij het in de markt zetten van je boek. Want een boek dat niet gelezen wordt is maar half zo leuk.  

In zes maanden tijd helpen we jou van boekidee naar je eigen boek en kun jij jezelf auteur noemen.

Ik wil een boek schrijven, hoe pak ik dat aan?

Je bent ondernemer. En je barst van de kennis en ervaring. Je wilt meer mensen helpen dan de mensen die je nu weten te vinden en je inschakelen. Je weet dat je met je eigen boek een hele nieuwe stroom van lezers en potentiele opdrachtgevers aanboort. Door je boek te schrijven kun je jouw ervaringen delen en de wereld een beetje mooier maken.    

En je weet ook dat door het schrijven van je eigen boek, deuren open gaan die anders gesloten zouden blijven.

Als je al een tijd rondloopt met het idee om een je eigen boek te schrijven, is dit het moment om het ook echt te gaan doen. Niet volgende maand, of na de zomervakantie. Of nog erger: volgend jaar. Als je hoopt dat je er dit jaar aan toekomt: hoop is uitgestelde teleurstelling!

Nu is het beste moment om je eigen boek te schrijven!
Niet volgend jaar, want dan heeft een concullega dat misschien al gedaan.

Een lange reis begint altijd met een eerste stap.
Door jezelf de ruimte te geven om daadwerkelijk aan de slag te gaan met je boek, geef je jezelf een turbo op je ondernemersmotor.
Door deel te nemen aan het Schrijf jouw Groeiboek, ga je het daadwerkelijk voor elkaar krijgen en blijft je eigen boek niet alleen maar een lang gekoesterde wens.

Herken je dit?
Je loopt al een tijd rond met het idee om een boek te schrijven, maar het komt er maar niet van?
Dan is het tijd om even stil te staan bij dat idee en jezelf in de spiegel aan te kijken. En vervolgens te zeggen: ‘Ik ben degene die de keuzes moet maken, dat kan niemand anders voor me doen’.

Waarom zou ik een boek gaan schrijven in groepsverband?

Als je aan je boek gaat schrijven, is dat slim om dat met andere ondernemers te doen. En met professionals die weten wat ze doen. In het Schrijf jouw Groeiboek programma leer je andere ambitieuze auteurs kennen die net zoals jij, het maximale uit hun boek willen halen. In deze groep kan je dan ook ideeën uitwisselen en elkaar stimuleren, inspireren en niet geheel onbelangrijk: aan het schrijven houden!

Je leert alles wat nodig is om een goed boek te kunnen schrijven en je krijgt schrijfles van gerenommeerde redacteuren. Je leert alles wat nodig is over de verschillende manieren van het uitgeven van boeken om te kunnen bepalen wat voor jou de beste manier van uitgeven is.

Ook leer je wat de verschillende manieren van het uitgeven van boeken zijn zodat je kunt bepalen wat voor jou de beste manier van uitgeven is. Verder leer je alles wat nodig is over boekmarketing zodat je heel veel boeken gaat verkopen en wat je kunt doen om in de top 10 van Managementboek te komen.

Veel ondernemers die een boek willen schrijven lopen tegen dezelfde vragen en problemen aan. Misschien herken je dit wel? 

wat gaan we precies doen in het schrijfprogramma?

In het Schrijf Jouw Groeiboek programma doe jij doet het zware werk: schrijven. Maar wij helpen je er stap voor stap doorheen, zodat je de eindstreep succesvol haalt. 

In zes maanden doorlopen we alle stappen die nodig zijn om van idee naar fysiek boek te komen. De planning ziet er alsvolgt uit: 

Week 13: 3 april – kickoff-sessie op locatie met alle auteurs. Kennismaken, presenteren van je boekidee en flaptekst en elkaars boekidee sterker maken. Bespreken wat jouw ideale manier van uitgeven is; in eigen beheer of met een uitgever.

Week 15: 16 april – Jouw boekstructuur neerzetten. We bespreken de structuur van je boek en bepalen samen de beste inhoudsopgave. Op basis hiervan maak je een schrijfplanning zodat schrijven een invuloefening wordt. 

Week 17: 30 april – Live schrijf bootcamp waarin je de belangrijkste do’s en don’ts voor succesvol schrijven meekrijgt. Dit helpt je om op jouw manier vlot te gaan schrijven.   

Week 19: 14 mei – Masterclass managementboek schrijven door gerenommeerde uitgevers.  

Week 21: 28 mei – Schrijven, schrijven, schrijven. In deze weken ga je vooral meters maken. We organiseren wel een Zoom-call of fysieke bijeenkomst om je te begeleiden bij het schrijven. 

Week 23: 11 juni – Masterclass boekmarketing; hoe kom ik in de managementboek top 100? Hoe word ik door zoveel mogelijk mensen gelezen en creëer ik buzz rondom mijn boek?  Je maakt je eigen boekmarketingplan op 1 A-4. Je legt je eigen PR-lijst aan van plekken waar jij je verhaal kan gaan vertellen. 

Week 25: 25 juni – Schrijven, schrijven, schrijven. In deze weken ga je vooral meters maken. We organiseren wel een Zoom-call of fysieke bijeenkomst om je te begeleiden bij het schrijven. 

Week 27: 9 juli – Branding, huisstijl & website-check. Als je auteur bent, verwachten mensen een professionele uitstraling. Een goedkoop logo en rammelende website leiden af van jouw verhaal. We helpen je om jouw branding, huisstijl en website op hoog niveau te krijgen. Onderdeel hiervan is een professionele fotoshoot en de mogelijkheid om in contact te komen met diverse coverdesigners.

Week 29:  23 juli –  Schrijven, schrijven, schrijven. In deze weken ga je vooral meters maken. We organiseren wel een Zoom-call of fysieke bijeenkomst om je te begeleiden bij het schrijven. 

Week 31: 6 augustus –  Schrijven, schrijven, schrijven. In deze weken ga je vooral meters maken. We organiseren wel een Zoom-call of fysieke bijeenkomst om je te begeleiden bij het schrijven. 

Week 33: 20 augustus – Schrijven, schrijven, schrijven. In deze weken ga je vooral meters maken. We organiseren wel een Zoom-call of fysieke bijeenkomst om je te begeleiden bij het schrijven. 

Week 35: 3 september – Afronding van je boek: planning redactie, correctie, zetten, drukken. 

Week 37: 17 september – Masterclass Vertel je Verhaal; hoe breng ik mijn kernboodschap over op het podium als ik straks als expert te gast ben in webinars, podcasts, radio uitzendingen of op een fysiek podium? Je leert kernboodschap helder verwoorden en sterke punten als spreker te benutten. 

Week 39: 1 oktober: gezamenlijke afsluiting door middel van pre-launch van je boek met jouw achterban en met de andere auteurs. We raden je aan om ook jouw eigen boeklancering te organiseren, zodat alle aandacht uitgaat naar jouw boek. 

Huiswerk

Voorafgaand aan elke sessie vragen we een stuk voorbereiding aan je zodat je goed beslagen ten ijs komt en het maximale uit de sessie haalt.  

Op eigen gelegenheid schrijven 

Gedurende de looptijd van het traject kun je altijd op eigen gelegenheid schrijven. 

Welke auteurs hebben jullie al geholpen?

Wat krijg ik precies als ik het programma koop?

Als je kiest voor Schrijf jouw Groeiboek dan krijg je het volgende: 

Dit traject is iets voor jou als:

Wie zijn Denise Hulst & gerhard te Velde?

Mijn naam is Denise Hulst, boekencoach en auteur. Mijn missie: jou helpen om een echt goed boek te schrijven dat jou meer succes brengt.

Mijn naam is Gerhard te Velde, business coach, podcastmaker en boekenliefhebber. Ik help je bij de commerciële kant van je boek. 

In 1999 werd ik gebeld door een grote uitgever. Of ik een managementboek voor hen wilde schrijven over mijn vakgebied.

Nu stond het schrijven van een boek al een tijd op mijn bucket list. Dus zei ik ‘Ja’, niet wetende dat die beslissing mijn bestaan als ondernemer ingrijpend zou veranderen.

Toen in 2000 mijn eerste boek verscheen, had ik geen idee wat me te wachten stond en werd ik overvallen door het succes. In de 20 jaar die volgden, schreef ik 15 boeken, waaronder een aantal bestsellers en eversellers en ervaarde ik wat het schrijven van een boek met je professionele bestaan doen. Nooit spijt gehad.

Eenmaal een boek geschreven en ervaren wat dat betekent voor mij als mens en voor mijn business, weet ik dat ik elk jaar een boek schrijf. Omdat het leuk is en zoden aan de dijk zet.

Behalve zelf schrijven vind ik het heerlijk om andere auteurs verder te helpen.  Dat doe ik al jaren, met plezier en succes. Ik heb eigen boekenpodcast en ken uitgeversland van haver tot gort. 

Wil je met mij verbinden? Voeg me even toe op LinkedIn.

Al op jonge leeftijd was ik een echte boekenwurm. Vroeger las ik strips en jongensboeken, tijdens mijn studie Sociologie dikke theoretische kost. Tegenwoordig lees ik vooral heel veel managementboeken, elke week wel één. 

Hoe meer managementboeken is las, hoe sterker mijn behoefte werd om zelf ook een boek te gaan schrijven. Vandaar dat ik niet alleen dit programma mede organiseer, maar ook deelneem als auteur.  

Waar Denise zich in de begeleiding vooral op het schrijfproces, de ´binnenkant´ van je boek richt, ben ik aan boord om je te helpen bij de ´buitenkant´ van je boek.

Hoe zorg je dat je niet alleen een goed boek hebt, maar dat je marketing en communicatie daaromheen ook klopt? Hoe zet je jouw boek in als tool om doelen te halen en hoe kom je aan tafel bij de juiste media?  

Door mijn ervaring als podcastmaker bij BNR, De Ondernemer, mijn commerciële insteek en ervaring als business coach kan ik veel toevoegen bij het in de markt zetten van jouw boek.

Zijn we nog niet gelinkt en wil je vrienden worden? Voeg me dan gerust even toe op Linkedin

Wat levert dit programma mij op?

Jij investeert:

Dit levert jou het volgende op:

Veelgestelde vragen

Vraag

Antwoord

Hoe groot is de groep van auteurs die meedoet?

De groep is maximaal 12 deelnemers groot.  

Hoe vaak gaat dit programma van start? 

In 2021 gaat het programma 2 keer van start: in april 2021 en oktober 2021

Kan ik gespreid betalen?

Het is mogelijk om in twee termijnen te betalen.

Moet ik al een uitgever hebben om mee te kunnen doen?

Bij de intake voor het programma kijken we al naar de levensvatbarheid van je boek. Tijdens het traject helpen we je om de juiste keuze te maken over uitgeven: in eigen beheer of bij een uitgever.  

We brengen je in contact met meerdere uitgevers. 

En als ik al een uitgever en een goed boekidee heb, maar het schrijven met een groep andere auteurs/ ondernemers me wel erg aantrekt?

Dat kan, dan kun je gewoon mee gaan draaien in het programma. Als je tijd over hebt kun je verder werken aan je boek of energie steken in je marketingplan. 

Wat als ik door overmacht niet meer deel kan nemen?

Een refund kan tot 1 april worden aangevraagd. Als je een refund aanvraagt ontvang je 80% van het geïnvesteerde bedrag terug. Vraag je na 1 april een refund aan dan kunnen we die helaas niet honereren.

Wat voor kosten moet ik maken om mijn boek gepubliceerd te krijgen?  

De investering in dit programma (€4997 of €2497 als je voor 1 maart instapt) zorgt dat jouw boek echt niveau heeft.  Het zorgt ervoor dat je het ook echt gaat doen en is een investering in een waardevol netwerk.  

De bijkomende kosten waar je rekening mee moet houden liggen aan de manier waarop je gaat uitgeven. 

Kies je voor een faciliterende uitgever, die voor jou redactie, correctie, enz. doet dan betaal je €5000 a €7000. Hier zitten ook coverontwerp en de eerste druk van je boek inbegrepen.

Wat als ik vertraging oploop in mijn schrijfproces?

Dan kijken we wat nodig is om je weer op de rit te krijgen en of je wellicht kunt aansluiten bij een volgende groep. Ook kijken we wat dan een passende financiële regeling is. Hoe eerder je aan de bel trekt, hoe beter het is.

Wat als ik aan het eind van het traject niet tevreden ben over mijn manuscript?

Meestal weet je wel na een aantal weken of je op de goede weg bent. Als helder is dat dat niet het geval is, kunnen er extra hulptroepen ingevlogen worden.  Als je een uitgever hebt die je boek uitgeeft, is hij of zij de aangewezen persoon om je daar bij te helpen.
Wij helpen je om aan het schrijven te gaan en te blijven, geven je advies en begeleiding, maar het boek wordt door jou geschreven. Wij zijn niet verantwoordelijk voor het eindresultaat.

Als ik schrijven moeilijk vind, kan ik dan extra schrijfcoaching krijgen?

Natuurlijk. We kijken wat er nodig is en zorgen dat je een schrijfcoach krijgt die bij je past. Daar zijn wel kosten aan verbonden.

Kan ik mijn boek ook laten schrijven door iemand anders?

Dat ligt eraan hoe goed je boek idee is. Maar als je een levensvatbaar boekidee hebt is dat tegen meerkosten zeker mogelijk. We brengen je graag in contact met een betrouwbare ghostwriter.

Als ik een keer niet kan om wat voor reden dan ook, kan ik dan de bijeenkomst inhalen?

De online bijeenkomsten worden opgenomen. Deze kun je later terugkijken.

Ik weet genoeg! Let's do this!

Twijfel je nog? Laten we even bellen!

Twijfel je nog? Laten we persoonlijk kennismaken om te kijken of we bij elkaar passen. Bel ons of laat je gegevens achter.

We horen graag jouw verhaal en waar je naar op zoek bent. Zo ontdekken we hoe we jou het beste van dienst kunnen zijn.