De Groeivoer podcast

Elke week nieuwe afleveringen

Luister de podcast via:

Prijswinnende podcast voor ondernemers

Op deze pagina vind je meer informatie over de Groeivoer Podcast, de podcast waar je elke week een inspirerend verhaal hoort over ondernemerschap en persoonlijke groei. In 2020 won Groeivoer de BNR Dutch Podcast Award voor de beste zakelijke podcast van Nederland.

Luister alle afleveringen

Jouw verhaal in de podcast?

Ik ben altijd op zoek naar nieuwe, inspirerende ondernemers die hun verhaal komen vertellen in de podcast. De meeste podcast gasten nemen kosteloos deel. Maar af en toe maak ik  branded content. Dit betekent dat ik een bedrijf of merk een betaalde plek geef in de podcast. Neem gerust contact op als je meer wilt weten over de mogelijkheden van branded content.

Vriend van de show worden?

Podcast maken is erg leuk maar ook tijdrovend. En zonder rechtstreeks verdienmodel is het fijn om toch een beetje steun te krijgen. Als je waarde uit mijn podcast haalt, nodig ik je met plezier uit om Vriend van de Show te worden. Met een eenmalige of structurele donatie maak je mij erg blij! 

Business Podcast tips

Meer inspiratie nodig?

Om jezelf te laten groeien als ondernemer, heb je allerlei opties. Managementboeken lezen, seminars boeken, een online business coaching programma volgen, Youtube filmpjes over ondernemen bekijken, business goeroes op Instagram volgen, op een business retraite gaan, lid worden van een Groeiclub of ondernemersclub, sparren met een bevriende ondernemer en nog veel meer.

Maar er is nog iets: podcast. Het mooie van podcast is dat je het altijd en overal kunt luisteren en je passief leert. Tijdens het joggen, wandelen of het douchen, pik je gemakkelijk even een Podcast aflevering mee. Groeivoer deelt dan ook met plezier inspirerende Podcasts over ondernemen, de startupscene, online marketing, personal development en bedrijfsgroei. Als je op zoek bent naar de beste business podcasts, zoek niet verder want hier komt mijn top 10 podcasts voor ondernemers. Ok, stiekem zijn het er meer.

Drive Podcast

In de Drive Podcast van Taco Oosterkamp is veel inspiratie te vinden voor ondernemers. Diepgaande interviews met mooie ondernemers, bijvoorbeeld de oprichter van Bloomon, de eigenaar van VANMOOF en Hugo de Koning van Youngcapital. De rust die Taco inbrengt en de scherpe vragen die hij stelt maken deze Podcast de moeite waard.

100% inspiratie podcast

In de 100% inspiratiepodcast van Thijs Lindhout hoor je verhalen van uiteenlopende mensen. Niet alleen ondernemers, maar bijvoorbeeld ook sporters en andere mensen die iets bijzonders meegemaakt of bereikt hebben. Vaak hebben de gasten een boek geschreven over persoonlijke ontwikkeling. De Podcast van Thijs is fris en ontwapenend en vrijwel altijd raak. De moeite waard zijn bijvoorbeeld de Podcast interviews met Richard de Leth, Eelco de Boer en Remco Claassen. Maar er zijn er nog veel meer.

Michael Pilarczyk Master Your Mindset

De Master your Mindset Podcast van Michael Pilarczyk gaat over zelfverwezenlijking en groei van geluk, succes en spiritualiteit. Michael pilarczyk podcast Master Your Mindset gaat o.a. over hoe je zelf aan het stuur kunt gaan zitten van je leven om meer overvloed te creëren. Hierbij is een belangrijke rol weggelegd voor het gedachtegoed uit het boek “Think and Grow Rich” van Napoleon Hill. Verder is Michael vanuit zijn woonplaats Ibiza bezig met nieuwe zakelijke initiatieven, zoals de Meditation Moments app. Ook biedt hij een gratis online training persoonlijke ontwikkeling aan.

Eelco de Boer Podcast & Zielsverwanten Podcast

Nuchter, ongefilterd en altijd nieuwe inzichten. In de business Podcast van Eelco de Boer spreekt Eelco over zijn online coachingprogramma Mastermoves, over online geld verdienen, mindset, bedrijfsgroei en de voordelen van een mastermind voor ondernemers. Eelco heeft diverse keren aan een mastermind deelgenomen en heeft zelf ook de Latverhogers gehad, een concept waarin hij ondernemers coached. Naast de Eelco de Boer Podcast is er ook de Zielsverwanten Podcast.  Zielsverwanten Podcast neemt Eelco de Boer elke vrijdagmiddag op samen met Dolly Heuveling. Hierin delen zij als ondernemers wekelijks hun inzichten en leermomenten.

BNR Groeihelden

BNR Groeihelden is een programma van BNR Nieuwsradio, waarin je geïnspireerd raakt over ondernemerschap en bedrijfsgroei. Het programma wordt gemaakt door o.a. John van Schagen, de presentator heet Meindert Schut. Gerhard te Velde is namens Groeivoer groeiexpert voor BNR en mag regelmatig een bijdrage leveren voor het programma. Dit doet hij naast de andere bedrijfsgroei experts: Rutger Prent van Gofastforward en Kees de Jong van NLGroeit. BRN brengt de afleveringen van Groeihelden ook als Podcast uit. De bijdragen van Gerhard vind je in de Groeivoer Podcast terug.

Andere podcasts voor ondernemers

Er zijn natuurlijk volop Podcasts over ondernemen te vinden. Het zou te ver gaan ze hier allemaal te behandelen. Maar we noemen er toch nog een paar. Een (meestal) lichtvoetige Podcast is de Ninke van der Leck Podcast over doorbreken met je bedrijf. Sprout heeft een Business Books Podcast voor ondernemers. Interessant is de Tim Ferris Show waarin Tim Ferris zeer uitgebreid spreekt met internationale vermaarde gasten. In de Tony Robbins Podcast gaat het vooral over mindset en hoe je als entrepreneur jezelf kunt laten groeien hierin. De Jelly Driver Podcast van Jelle Drijver is cool, Jelle is een rasondernemer die ook Podcast trainingen geeft. In de How I Built This Podcast van Guy Raz (NPR) spreekt Guy Raz met bekende, vooral Amerikaanse ondernemers, Podcasts die ook de moeite waard zijn: de Jortcast, de Simone Levie Podcast, Leven zonder Stress van Patrick Kicken, De Expert Podcast van Hugo Bakker, de Ben Tiggelaar Podcast, The Startup School van Seth Godin, Business Wars Podcast, IMU Podcast over online marketing, en de Big Questions Podcast van Cal Fussman.

Andere inspiratie voor ondernemers

Behalve podcast kun je natuurlijk ook een boek lezen om jezelf te laten groeien. Denk bijvoorbeeld aan… Het gedachtegoed uit Scaling Up, van groeigoeroe Verne Harnish die The Rockefeller Habits en Scaling Up schreef. Maar we gebruiken ook de inzichten van Steven Covey (The Seven Habits), Jim Collins (Good to Great), Reid Hoffman (Blitzscaling), Napoleon Hill (Think and Grow Rich), Ray Dalio (Principles), Michael Michalowicz (Profit First), Geoff Smart (The Who),  Charles Duhigg (The Power of Habit), Ryan Holiday (The Obstacle is the Way), Cal Newport (Deep Work), Alexander Osterwalder en Yves Pigneur (Business Model Generation) Eric Ries (The Lean Startup), Perry Marshall (80/20 marketing & sales), Tony Robbins (Unshakable), Robert Kiyosaki (Rich Dad, Poor Dad), Eckart Tolle (The Power of Now), Jim Rohn (7 Strategies voor Health & Hapiness) en nog veel meer.  En Nederlandse auteurs zoals Taco Oosterkamp, Jos Burgers, Frank de Groot, Tony de Bree en meer.

Reageren?

Wil je meer tips over Podcasts die ik de moeite waard vind? Of heb jij een leuke tip, bijvoorbeeld een gave gast, voor ons? Stuur dan even een berichtje via info@groeivoer.nl

Wil je Gerhard interviewen?

Maak je inspirerende content voor ondernemers en/of ondernemende professionals en heb je een podcast, Youtube kanaal, blog, tijdschrift, krant of een ander platform waarop je informatie over deze onderwerpen plaatst? Gerhard voegt met veel plezier waarde toe voor jouw publiek over persoonlijke groei, bedrijfsgroei ondernemerschap en meer. Neem gerust contact op als je wilt verkennen of Gerhard bij jou past!

Groeivoer voor Ondernemers Podcast

(33 klantbeoordelingen)

0,00

De Groeivoer Podcast is een inspiratiepodcast voor ondernemers en wordt gemaakt door Gerhard te Velde. Word jij blij van deze podcast? Laat dan onderaan deze pagina een beoordeling achter!

-
+

Specs

Category:

Beschrijving

De Groeivoer voor Ondernemers Podcast zit boordevol inspiratie, inzichten en praktische tips voor jou als ondernemer. Je luistert er naar gesprekken met inspirerende ondernemers en experts op het gebied van ondernemen en groei. Ook deelt Gerhard te Velde zijn inzichten, om je verder te helpen in je business.

Groeivoer is winnaar van de Dutch Podcast Award in de categorie Zakelijk in 2020. Daarmee is Groeivoer dus de beste podcast van Nederland voor ondernemers die nieuwe inspiratie op willen doen 🙂

Wat vind jij van de Groeivoer Podcast? Laat een review achter! Je kunt ook altijd contact opnemen.

 

33 beoordelingen voor Groeivoer voor Ondernemers Podcast

 1. Gerhard

  Elke keer weer een inspirerende ondernemer in de podcast. Leuk om te horen hoe Gerhard het gesprek aangaat zonder zichzelf te verliezen. Tempo mag af en toe wel omhoog 🙂

 2. Denise Hulst

  Down to earth en inspirerend. Informatief, informeel. Geen borstklopperij. Veel inhoud en kennis. Met het hart op de goede plaats. Ondernemen met ziel en zakelijkheid. Fijn.

 3. Annelies Pennings

  Regelmatig luister ik een podcast van groeivoer en ik leer daar iedere keer weer van. Ik kan het zeker aanraden!!
  Goede informatie waar je echt iets aan hebt.

 4. Wouter Metz

  Voor mij als groeiende ondernemer is dit een uitermate fijne podcast om concrete stappen te zetten in de groei van mijn bedrijf en persoonlijk als ondernemer. De afleveringen zitten vol met inspiratie, tips, tricks, verhalen, kennis en kunde van professionals op uiteenlopende gebieden. Echt een absolute aanrader voor iedere ondernemer die wil groeien!

 5. Annemarie

  Prettige stem, inspirerende spreker en aanrader voor iedere ondernemer! Met dit voer groei je verder in je onderneming. Neem vooral eens de tijd om naar een podcast te luisteren en je bent verkocht.

 6. Wilbert Moorman

  Enthousiaste en rake teksten van Gerhard. Heb ook live gekeken naar de uitreiking van de beste Podcast op BNR radio. Ook daar wist Gerhard in een paar minuten de kern van groeiende ondernemers te typeren. Knap hoor.

 7. Mounia

  Elke dag als ik in mijn auto stap is het weer feest. Als ondernemer heb ik het zo druk dat ik zelden tijd heb voor kennissessies. Ik kijk daarom ook altijd uit om onderweg naar kantoor of naar klanten de groei Voer podcast aan te zetten. Gerhard stelt goede vragen. Vaak exact de vragen die ik ook in mijn hoofd heb. Daarnaast heeft hij diverse sprekers en vind ik het als startende ondernemer interessant om te horen hoe men is begonnen en welke lessen zij geleerd hebben. Ik denk dat ik inmiddels alle sessies gehoord heb. Kijk uit naar het vervolg! Ga zo door!

 8. Durk De Boer

  Lichtpunt in een bewogen (ondernemers)jaar!

  In zomer 2019 besloot ik om 2020 een gedeeltelijke sabbatical te nemen. Met de helft van mijn werk afgerond en me ingeschreven voor meerdere studies begon 2020!

  En toen kwam Corona in ons leven. De andere helft van mijn opdrachten viel weg, en nu? Zeeën van tijd, bijna geen omzet wat te doen! Ik besloot: stick to the plan! Gelukkig leerde ik, tijdens een masterclass over gedragsverandering, Serge de Boer kennen het klikte en samen zijn we een expeditie gestart en hebben een nieuw bedrijf gestart: Verandersupporters.

  Het was oprecht een expeditie waarin de Groeivoer Podcasts van Gerhard ons enorm hebben geïnspireerd en ook echt hebben geholpen om een volgende stap te zetten in onze reis! Bijna wekelijks luisterden Serge en ik op onze plek een aflevering van Groeivoer en vervolgens belden of appten we elkaar: what’s in it for us?

  De reis van ons is zeker nog ten einde, eigenlijk pas net begonnen! Inmiddels groeien we van 2 naar 6 mensen en zien we uit naar wat, met vallen & opstaan gaat komen! En datzelfde doen we als het gaat om de podcast Groeivoer ..

  Groeivoer is voor ons in 2020 een lichtpunt/kompas geweest en terecht dat jij, Gerhard een prijs hebt gewonnen!

  Durk de Boer
  Verandersupporter

 9. Augusta Zweekhorst

  Rustige stem, inspirerend en stelt precies de juiste vragen. Gerhard is altijd enthousiast en geïnteresseerd, mooie kwaliteiten. De podcasts zijn leerzaam en vaak ook een steuntje in de rug voor ons ondernemers. Top werk Gerhard, zeer terecht dat jij de Award hebt gewonnen dit jaar!!

 10. Jan

  Gerhard bespreekt relevante onderwerpen op een heldere manier. Fijn om af en toe even aan het denken te worden gezet over je onderneming. Aanrader.

 11. Emiel

  Mooie podcast, met vaak interessante gasten. Vooral interessant omdat Gerhard zelf ook ondernemer is en dus niet alleen kennis heeft vanuit de literatuur (bij dergelijke podcasts haak ik sowieso direct af). Ik luister graag in de auto of tijdens het sporten. Keep up the good work Gerhard.

 12. Boukje Domburg

  Groeivoer neemt mij mee als beginnend ondernemer op een positieve manier in de wereld van ondernemen, ik word blij van de manier waarop Gerhard je meeneemt in deze wereld. Ik krijg dan zoveel energie om mijn dromen na te jagen!

 13. Thomas

  Inspirerende podcasts. Prettige stem om naar te luisteren en onderwerpen waar je direct mee aan de slag kan ik de praktijk! Niet voor niets de winnaar van de podcast Award!

 14. Casper Rozema

  Leuke podcast, prettige stem om naar te luisteren. Ga zo door Gerhard

 15. maurik

  Groeivoer, dat vat het wel een samen. Fijne stem. Mooi tempo en fijn om na een dag ploeteren weer energie uit te putten.

 16. henk cornelisse

  Inspirerend op een nuchtere en een voor iedereen begrijpelijke wijze. No nonsense benadering kernachtig op de praktijk gericht. Het biedt nogal eens “voer” om over na te denken.

 17. Sander Tamse

  Groeivoer ben ik sinds kort gaan luisteren, en wat een leuke podcast.

  De diepgang, eigen inbreng en ruimte voor de gast is precies in balans. Hierdoor is het prettig om te luisteren en inspireert het je uitermate. Zoals Gerhard zelf zegt, als het maar 1 dingetje is uit een podcast is het al nuttig!

  Dank voor deze prettige serie, dit worden veel leuke wandelingen.

 18. Sjaco de Ruiter

  Ik vind dat jij goed interviewer bent. jij heb veel interessante sprekers die op andere platforms niet hoort of ziet. Daarin zie ik jou ook als ondernemer en doorzetter jij bereikt je doelen door deze mensen toch in de studio te krijgen. Ook doordat je zelf ondernemer bent kan je beter inleven in andere ondernemers.

  Succes, doorzetten en kijken hoe je er een nog groter succes van kan maken.

 19. Sebastiaan Meijer

  Goede podcast met een diversiteit aan onderwerpen en ondernemers die altijd inspireren aan zetten tot actie en/of reflectie!

 20. Michiel Bodt

  De Groeivoer podcast vind ik erg leuk en interessant om te luisteren. De diversiteit aan type ondernemers maakt dat er altijd wel iets inzit dat ik mee kan nemen naar mijn eigen werkpraktijk. Daarnaast laat Gerhard ook altijd het persoonlijke aan bod komen en mijn inziens is het de ondernemer die de onderneming maakt dus het persoonlijke verhaal is essentieel om succes of tegenslag bij een onderneming te kunnen duiden. En dan nog de afwisseling van tips and tricks tussen de afleveringen met gasten door, snel en leuk om te horen. Het is niet vaak zo dat ik zo goed als alle podcasts heb geluisterd, maar bij Groeivoer is dat wel zo!

 21. Jeroen

  Fijne stem en rake onderwerpen. Voor mij een inspiratiebron om die groei te pakken.

 22. Mirjam

  Superfijne podcast! Voor mij als ondernemer gaat het over interessante onderwerpen. Gerhard heeft een kalme rustige manier van interviewen wat maakt dat ik ontspan tijdens het luisteren. Tegelijk word ik aan het denken gezet over mijn eigen onderneming. Ik ben fan!

 23. Mirjam

  Superfijne podcast! Voor mij als ondernemer gaat het over interessante onderwerpen. Gerhard heeft een kalme rustige manier van interviewen wat maakt dat ik ontspan tijdens het luisteren. Tegelijk word ik aan het denken gezet over mijn eigen onderneming. Ik ben fan!

 24. Steijn de Ridder

  De podcast zit goed in elkaar met actuele onderwerpen en inspirerende gesprekken. Gerhard heeft een geweldige stem waar je uren naar kan luisteren en stelt goede vragen. Echt een aanrader dus!

 25. Steijn de Ridder

  De podcast zit goed in elkaar met actuele onderwerpen en inspirerende gesprekken. Gerhard heeft een geweldige stem waar je uren naar kan luisteren en stelt goede vragen. Echt een aanrader dus!

 26. Alex Lie-Hap-Po

  Gerhard is zelf ” the real deal” en kan daardoor snel de diepte in met zijn gasten. Niet alleen maar een oppervlakkig gesprek, hij brengt ook de kwetsbare verhalen aan de oppervlakte. Zo leer je de gast pas echt kennen en ontstaat er een connectie met het publiek.

 27. Marieke Dam

  Leuke podcasts! Interessante onderwerpen waar je als ondernemer écht wat aan hebt. zeker een aanrader om te volgen!!

 28. Jan-Peter Wenink

  We hebben samen met Gerhard met heel veel plezier en enthousiasme de podcast opgenomen voor het nieuwe filmtheater aan de Slachtstraat in Utrecht. Gerhard bedankt voor deze bijzondere ervaring en voor het neerzetten van een mooie prikkelende beleving van het nog te realiseren filmtheater!

 29. Hanneke

  Ontzettend leuk om te luisteren.
  Prettige stem, Toegankelijk, leuke onderwerpen en inspirerend!
  Ik heb de podcast net ontdekt dus gelukkig nog heel veel te luisteren.

 30. Tom Marissen

  Het heeft even geduurd voordat ik de Podcasts van groeivoer eens een keer goed luisterde, want ik dacht dat het in een wat andere hoek zat dan voor mij van toepassing. Ik dacht aan startende ondernemers, zzp-ers, etc., daar waar ik mezelf niet plaatste. De zelfhulp-achtige, ondernemershacks-achtige sfeer die je bovendien enorm veel om je heen ziet als het gaat over podcasts in de hoek van ondernemers en groei weerhield mij ook wel wat. Persoonlijke ontwikkeling is natuurlijk altijd interessant, maar dan wordt het aanbod al snel nog weer veel breder en daarom zie ik de combinatie met ondernemerschap wel degelijk als een mooie afkadering.

  Bij de eerste keer luisteren was ik direct al wel aangesproken door de vormgeving en het concept van interviewer en gast, maar toen ik de Groeivoer podcast voor het eerst eens echt goed luisterde, viel er één ding op: er wordt op een mooie reflecterende en beschouwende manier met de gasten over een heel aantal diverse topics gesproken en daarmee ontstijgt het juist ontzettend de sfeer die ik niet zocht. Hoewel sommige gasten juist nog wel eens in de sfeer van stokpaardjes vervallen en Gerhard duidelijk ook veel meer heeft met de typische business-goeroe’s als Taco Oosterkamp, Eelco de boer, Tony Robbins, etc. dan dat ik zelf heb, weet Gerhard veel uit de gasten te krijgen, praat hij niet mee, weet hij goed te bewaken dat de inhoud van het gesprek in je dagelijkse ondernemerschap toepasbaar blijft en let hij er goed op of de les voor de ondernemer in de podcast aanwezig blijft. En, wat natuurlijk altijd leuk is: hoe krijgen andere ondernemers het voor elkaar, waar lopen zij tegenaan, welke fouten hebben zij gemaakt en wat zijn hún belangrijkste lessen?

  Hoewel de onderwerpen of gasten dus niet altijd direct mijn interesse hebben, luister ik de PodCasts van Gerhard tegenwoordig structureel en dat doe ik met groot plezier. Ik haal uit iedere aflevering wel een interessante les, ongeacht de gast en het onderwerp.

 31. Tom Marissen

  Het heeft even geduurd voordat ik de Podcasts van groeivoer eens een keer goed luisterde, want ik dacht dat het in een wat andere hoek zat dan voor mij van toepassing. Ik dacht aan startende ondernemers, zzp-ers, etc., daar waar ik mezelf niet plaatste. De zelfhulp-achtige, ondernemershacks-achtige sfeer die je bovendien enorm veel om je heen ziet als het gaat over podcasts in de hoek van ondernemers en groei weerhield mij ook wel wat. Persoonlijke ontwikkeling is natuurlijk altijd interessant, maar dan wordt het aanbod al snel nog weer veel breder en daarom zie ik de combinatie met ondernemerschap wel degelijk als een mooie afkadering.

  Bij de eerste keer luisteren was ik direct al wel aangesproken door de vormgeving en het concept van interviewer en gast, maar toen ik de Groeivoer podcast voor het eerst eens echt goed luisterde, viel er één ding op: er wordt op een mooie reflecterende en beschouwende manier met de gasten over een heel aantal diverse topics gesproken en daarmee ontstijgt het juist ontzettend de sfeer die ik niet zocht. Hoewel sommige gasten juist nog wel eens in de sfeer van stokpaardjes vervallen en Gerhard duidelijk ook veel meer heeft met de typische business-goeroe’s als Taco Oosterkamp, Eelco de boer, Tony Robbins, etc. dan dat ik zelf heb, weet Gerhard veel uit de gasten te krijgen, praat hij niet mee, weet hij goed te bewaken dat de inhoud van het gesprek in je dagelijkse ondernemerschap toepasbaar blijft en let hij er goed op of de les voor de ondernemer in de podcast aanwezig blijft. En, wat natuurlijk altijd leuk is: hoe krijgen andere ondernemers het voor elkaar, waar lopen zij tegenaan, welke fouten hebben zij gemaakt en wat zijn hún belangrijkste lessen?

  Hoewel de onderwerpen of gasten dus niet altijd direct mijn interesse hebben, luister ik de PodCasts van Gerhard tegenwoordig structureel en dat doe ik met groot plezier. Ik haal uit iedere aflevering wel een interessante les, ongeacht de gast en het onderwerp.

  Goede en verrassende podcast!

 32. Teun

  Erg toffe podcast, na het luisteren zit ik altijd vol inspiratie! Zeer interessante gasten en gesprekken.

 33. Edward Langwerden

  Zeer goede en leerzame gesprekken! Raadzaam voor elke ondernemer!
  Wat me aanspreekt aan de podcast is de nuchterheid van Gerhard. Hij neemt niet elk verhaal of idee klakkeloos over. Iedereen heeft een mooi verhaal en beloofd X en Y maar wat is nu echt waar en wat is een marketingverhaal voor de consument? Hoe scheiden we het kaf van het koren. Dat vraag ik me vaak af en de kritische/geïnteresseerde houding van Gerhard helpt daarbij.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *