fbpx

onze visie op groei

Groei gaat over meer dan alleen hard werken, marktaandeel veroveren en geld verdienen. Groei is dat laten toenemen dat voor jou echt belangrijk is. Wat wil jij laten groeien in je leven en in je bedrijf? Wil je meer vrije tijd? Meer winst maken? Meer lol in je bedrijf? Meer uitdaging? Meer impact maken? 

Wat je ook wilt bereiken, bij Groeivoer formuleer je een groeiplan gebaseerd op jouw groeidoelen. Ambitieus en realistisch. Op basis van een doordachte strategie en gedisciplineerde uitvoering. Wij helpen jou je groeiplan excellent uit te voeren. 

Zodat jij de resultaten boekt, die jij wilt.  

Het team

Door deze mensen wordt Groeivoer mogelijk gemaakt.

Gerhard te Velde

Gerhard te velde

eigenaar

Gerhard (1983) begon in 2006 voor zichzelf als “De TuinStudent” en richtte in 2008 het bedrijf MijnStudent op. Daarna zette hij Eager People op, dat nu zelfstandig draait zonder Gerhard. In 2015 begon Gerhard bijeenkomsten te organiseren voor ondernemers, wat resulteerde in groeibedrijf Groeivoer en de gelijknamige Groeivoer Podcast. In ruim 12 jaar ondernemen heeft Gerhard bijna elke fout wel gemaakt. Die ervaring gebruikt hij nu om andere ondernemers verder te helpen.

bart Bouwman

IT & marketing

Bart (1996) werd geboren met een toetsenbord in zijn hand. Al op jonge leeftijd kon hij toveren met computers. Zijn hart klopt echter steeds harder voor filosofie en sinds dit jaar volgt hij een academische master op dit gebied. Voor Groeivoer werkt Bart aan de website en optimalisaties achter de schermen. Bart is een graag geziene gast bij zijn ouders thuis, en de studentenvereniging waar hij lid is.

lex van wieren

podcast editing

Lex (1994) is econoom & cabaretier en daarnaast werkzaam bij Groeivoer als podcast editor. Dankzij zijn scherpe geest en een goed gevoel voor performance, is dit een rol waar hij erg voor geschikt is. Naast zijn werk voor Groeivoer beoefent Lex zes verschillende sporten. Om het plaatje compleet te maken gaat Lex graag op reis en drink hij af en toe een biertje.

Filosofie

Wij zien groei niet alleen als groei in omzet, medewerkers of het aantal vestigingen van je bedrijf. Wij kijken naar alle levensgebieden en vragen aan jou waarin je wilt groeien. Wil je meer vrije tijd, zodat je meer met je gezin kunt zijn? Wil je meer winst maken in je bedrijf zodat je meer rust en vrijheid krijgt? Of wil jij je impact laten groeien om meer te betekenen voor de wereld? 

Wat je groeidoelen ook zijn, wij helpen je om stappen te maken. Diepgaand, weldoordacht, en tegelijkertijd heel praktisch. Zonder zweverig gedoe formuleer je bij Groeivoer doelen en een plan dat bij jou past. Wij helpen je dit plan excellent uit te voeren. Zodat jij de resultaten boekt die jij wilt. 

Partners

Door deze mensen wordt Groeivoer mogelijk gemaakt.

michael dekker

groeimarketeer

Michael helpt klanten van Groeivoer om veel meer online succes te behalen. Door goed na te denken over de ideale klant, een slimme strategie te bepalen kan met een beperkt budget al veel bereikt worden. Samen met Michael helpt Groeivoer jou de juiste klanten aan te trekken en sales- en marketingkosten te verlagen.

Helga van der hart

groeicoach

Helga is groeicoach voor ondernemers en management teams. Helga helpt ondernemers zowel 1-op-1 als in groepsverband bij het ontdekken, erkennen en waarderen van onderlinge verschillen. Om vervolgens de talenten die aanwezig zijn, optimaal in te zetten. Zo boek je als ondernemer met minder moeite en meer plezier, meer resultaat in je bedrijf. 

meer over gerhard

Mijn naam is Gerhard te Velde, geboren in 1983 in Enschede, als vijfde kind in een gezin van zeven kinderen. Een druk en blij gezin, dat elkaar soms de hersens insloeg, maar het uiteindelijk altijd weer bijlegde. Een christelijk gezin ook, en hoewel ik niet meer naar de kerk ga, ben ik nog altijd bezig met zingeving en spiritualiteit.

Ik groeide op in Kampen (bij Zwolle, Overijssel) waar ik als jochie door de buurt zwierf en overal praatjes maakte. Ik speelde graag buiten. Vanaf mijn twaalfde werkte ik in een dierenspeciaalzaak: hokken verschonen, konijnenvoer in zakken doen en iets later ook klanten helpen. Ik leerde er hoe een bedrijf werkt, hoe je met klanten omgaat en nog veel meer.

Op mijn 17e ging ik samen met mijn drie jaar oudere broer Pieter op kamers. Ik leerde zelfstandig te leven en met veel vrijheid omgaan. Niet veel later begon ik als jonge student de Hbo-opleiding Personeel & Arbeid aan het Windesheim in Zwolle. Naast mijn studie, maakte ik om bij te verdienen uittreksels van meer dan 200 studieboeken.

Mijn eerste bedrijf

Ik merkte dat ik nog niet toe was aan een ´echte baan´ en besloot door te studeren. Op mijn 23e vertrok ik naar Utrecht, waar ik een master Sociologie ging doen aan de Universiteit Utrecht. Om bij te verdienen koos ik deze keer voor een fysieke bijbaan. Ik ging mezelf als tuinman verhuren, het bedrijf heette De TuinStudent. Binnen twee jaar tijd had ik 200 klanten en om de vraag aan te kunnen, vroeg ik mijn vrienden Joren Harmanny & Jochem Oldenbroek om hulp.

Al snel na ons afstuderen ontstond het idee om van De TuinStudent een echt bedrijf te maken. Maar dan met meer diensten. Zo begonnen we in 2008 het eerste studentenklusbedrijf van Nederland, MijnStudent. We zetten studenten in voor tuinwerk, maar ook verhuizingen, schilderwerk, schoomaakwerk, computerreparaties en nog veel meer.

In 2012 stapte Jochem uit het bedrijf om Unscared Crossfit op te richten. In 2014 begon Joren het bedrijf Groenpand. Ook hij verliet het bedrijf. Een mooie keuze voor beide compagnons, die hun hart volgden en bedrijven begonnen die bij hun visie en missie pasten.

Voor mij brak een uitdagende periode aan, waarin ik mij moest gaan bekwamen in het ondernemerschap. Van de natuurlijke rol “sales” die ik altijd deed, moest ik nu ineens ook alle andere aspecten van het ondernemerschap gaan beheersen. Ik moest iets weten of vinden van financiën, juridische zaken, werkprocessen, ICT, personeelszaken en het meest uitdagende van allemaal: ik moest mensen aansturen.

Met veel vallen en weer opstaan kreeg ik stap voor stap het ondernemerschap verder onder de knie. In een kleine 8 jaar tijd bedienden we meer dan 10.000 particuliere klanten, maakten we de overstap naar de zakelijke markt en hielden we honderden studenten aan het werk.

Maar ik miste de vrijheid. Ik miste het bouwen, de creatieve pionier die ik ben kwam steeds meer vast te zitten in zijn eigen bedrijf. Mijn wake-up-call kwam van Taco Oosterkamp, een groeicoach die ik nog steeds waardeer en bewonder. Op een “Opschalen” event van Taco, in 2016, kwam ik tot de conclusie dat ik áán mijn bedrijf moest gaan werken en niet meer in. Ik maakte een ontsnappingsplan voor mezelf en – wederom stap voor stap – weekte ik mezelf los van MijnStudent. Steeds meer taken ging ik overdragen aan anderen. Werkprocessen werden vastgelegd en ik kon gaan delegeren en loslaten. Heerlijk.

Eager People

Ondertussen besloot ik tot een naamswijziging van het bedrijf, van MijnStudent naar Eager People. Een traject dat 9 maanden duurde, en waar op groeivoer.nl een artikel over terug te vinden is. Niet alleen de naam veranderde, maar ook de propositie. Eager People helpt facilitaire afdelingen overal in Nederland om op elk gewenst moment over de juiste personele capaciteit te beschikken. Zodat er nooit stress is en de interne klant optimaal geholpen wordt. Mooi he?

Het nieuwe bedrijf dat nu ontstaan was, Eager People, droeg ik over aan een aantal teamleden, die samen met management team van het bedrijf vormen. Een bedrijf met 10FTE op kantoor, tientallen uitgezonden en gedetacheerden in het veld, plus een fijne ploeg ad hoc inzetbare facilitaire medewerkers.

Groeivoer

Door het overdragen van mijn operationele rollen had ik met ingang van 2018 grotendeels de handen vrij om opnieuw te gaan ‘spelen’. Nog niet precies wetend wát ik zou gaan doen, besloot ik een tijdje te gaan ‘freewheelen’. Ik was gepassioneerd gewraakt over podcast en luisterde 1,5 jaar lang alles wat los en vast zat. De volgende stap was om zelf een podcast te gaan maken. Ik koos uiteraard voor een podcast over ondernemerschap: de Groeivoer Podcast.

Pas later bedacht ik me dat er ook een verdienmodel moest komen want met podcasten alleen kun je geen geld verdienen. Zo ontstond het idee om Groeivoer uit te bouwen tot een groeibedrijf dat ondernemers helpt bij hun groei, en de groei van hun bedrijf. Het is ontzettend leuk om naast een ondernemer te mogen staan en mee te denken. Hoe je een bedrijf succesvol kan lanceren, of iets dat al staat verder kan optimaliseren.

Business coaching

Omdat ‘het beestje een naam moest hebben’ koos ik voor de term business coach om mezelf te omschrijven. Daar zit een aantal nadelen aan: er zijn veel business coaches, mensen zijn soms sceptisch over coaching, én het dekt niet geheel de lading. Ik denk dat ik ook af en toe een business advisor, een business mentor en een business designer ben. Coaching draait in mijn ogen om het op een goede manier boven water krijgen van wat iemand echt wil, en dit helpen vertalen naar concrete stappen. De coach oordeelt in principe niet en is niet persé inhoudelijk betrokken.

Omdat ik zelf 12+ jaar ondernemerservaring heb echter, zie ik soms dingen waar ik een mening over heb en iemand in wil adviseren. Natuurlijk: iemand zelf laten ontdekken wat een goede stap is voor hem of haar is soms nodig. Maar goed advies kan ook nuttig zijn. Als business advisor denk ik op verzoek ook inhoudelijk mee met de ondernemer. De rol van business mentor zie ik vooral voor ondernemers die behoefte hebben aan een vraagbaak en sparring partner. Als business designer denk ik mee over het optimaal vormgeven van je bedrijf, zodat het bedirjf bij jou als ondernemer past.

New Ventures

Naast de rollen die ik voor klanten van Groeivoer vervul, zal ik altijd nieuwe bedrijven blijven opzetten. Dat doe ik als bedenker van nieuwe bedrijven en als investeerder in startups of scaleups.

Er gaat niks boven het bedenken, meebouwen aan- en kickstarten van een vet bedrijf! Aan de zijlijn staan is leuk, meedoen aan het spel is ook vet!

Ook doe ik met plezier mee aan ondernemerspanels, als jurylid voor ondernemerswedstrijden, door op te treden als spreker voor ondernemers en door als expert in ondernemersgroei interviews af te geven.

Ik werk aan een groeiboek voor ondernemers dat in 2020 uit zal komen. Daarna zullen meer publicaties volgen.

The great game of business

Ik hoop nog veel leuke ondernemers tegen te komen op mijn reis. Het vertrekpunt van mijn samenwerking met een ondernemer is altijd: samen mooie dingen maken.

Hierbij laat ik me leiden door de wens van de ondernemer zelf. Wat wil je eigenlijk? Meer vrije tijd? Winst? Plezier? Een ander bedrijf? Andere rollen in je bedrijf? Afscheid nemen van een partner? Je bedrijf verkopen? Uiteraard zal ik ook daar in mee denken en suggesties doen, maar uiteindelijk draait het om wat jij wilt.

Wil je met mij werken? Kan ik iets voor je betekenen? Neem dan contact met me op via gerhard@groeivoer.nl of via 06-41412225.

Wil je Gerhard interviewen?

Ik vind het heerlijk om over ondernemerschap, psychologie, bedrijfs- en persoonlijk groei te praten. Heb je een podcast, youtube kanaal, blog, tijdschrift, krant of een ander platform waarop je informatie over deze onderwerpen plaatst en vind je het leuk om mij te interviewen? Neem dan gerust contact op!