fbpx

Het team

Gerhard te Velde

Eigenaar & Groeicoach

Gerhard is de initiatiefnemer van Groeivoer. Gerhard helpt graag ondernemers die zichzelf of hun bedrijf willen laten groeien. Daarbij gebruikt hij zijn eigen ervaringen als groeiondernemer, aangevuld met kennis uit de managementliteratuur. Gerhard is ook eigenaar van Eager People. Gerhard danst salsa, rent wiel, loopt hard en geniet in zijn vrije tijd van zijn vrouw Pauline en dochtertje Fiene.  

Lotte van Dijl

Groeisupport

Lotte is een gedreven virtual assistant die graag voor high performers werkt. Zij ondersteunt Gerhard en anderen in het team van Groeivoer waar het kan. Doordat Lotte structuur aanbrengt, leidt ze het reilen en zeilen in goede banen. Naast haar werk als virtual assistant is Lotte ook eigenaar van BrideSideNL.

Portretafbeelding van Inez Petter - Groeiplanner bij Groeivoer

Inez Petter

Groeiplanner

Inez is groeicoach op het gebied van timemanagement, persoonlijke effectiviteit en ontwikkeling. Inez helpt ondernemers (en hun medewerkers) einde te maken in het werken in de waan van de dag. Inez kan door visuele tekeningen haarscherp laten zien waar de knelpunten zitten. Deze weet ze te vertalen in praktische aanwijzingen die haalbaar zijn voor iedereen. Inez is ook eigenaar van Brightsky.nu.

stefan hopman

Groeimarketeer

Stefan is een online marketeer voor groeibedrijven die hun online resultaten willen vergroten met digitale marketing. Door zijn systematische werkwijze laat hij organisaties structureel en duurzaam groeien. Stefan is eigenaar van digital marketingbureau Marketingsysteem.nl in Haarlem.

michael dekker

groeimarketeer

Michael is een zeer ervaren online marketeer die de ondernemers die met Groeivoer werkten helpt om meer online succes te behalen. Door een slimme strategie en doortastende uitvoering, kan veel bereikt worden. Michael is ook interim e-commerce specialist en eigenaar van Rocketing.

Lex van Wieren

Groeivoer Podcast

Lex is de stille kracht achter de Groeivoer Podcast. Als Gerhard een expert geïnterviewd heeft, zorgt Lex ervoor dat hier een podcast aflevering uitrolt die lekker weg luistert. Lex beoefent zes verschillende sporten, is econoom en bovenal zichzelf: aanstormend topcabaretier Lex van Wieren.

Lars Lensink

Groeifotografie

Lars is de huisfotograaf van Groeivoer en zorgt voor de juiste beelden bij blogs, webinars, en online programma’s van Groeivoer. Ook is Lars regelmatig te vinden op Groeiclub bijeenkomsten om een sfeerimpressie te maken. Lars studeert informatiekunde en werkt voor zichzelf met zijn bedrijf Lars Lensink Photography.

meer over gerhard

Mijn naam is Gerhard te Velde, geboren in 1983 in Enschede, als vijfde kind in een gezin van zeven kinderen. Een druk en blij gezin, dat elkaar soms de hersens insloeg, maar het uiteindelijk altijd weer bijlegde. Een christelijk gezin ook, en hoewel ik niet meer naar de kerk ga, ben ik nog altijd bezig met zingeving en spiritualiteit.

Ik groeide op in Kampen (bij Zwolle, Overijssel) waar ik als jochie door de buurt zwierf en overal praatjes maakte. Ik speelde graag buiten. Vanaf mijn twaalfde werkte ik in een dierenspeciaalzaak: hokken verschonen, konijnenvoer in zakken doen en iets later ook klanten helpen. Ik leerde er hoe een bedrijf werkt, hoe je met klanten omgaat en nog veel meer.

Op mijn 17e ging ik samen met mijn drie jaar oudere broer Pieter op kamers. Ik leerde zelfstandig te leven en met veel vrijheid omgaan. Niet veel later begon ik als jonge student de Hbo-opleiding Personeel & Arbeid aan het Windesheim in Zwolle. Naast mijn studie, maakte ik om bij te verdienen uittreksels van meer dan 200 studieboeken.

 

Mijn eerste bedrijf

Ik merkte dat ik nog niet toe was aan een ´echte baan´ en besloot door te studeren. Op mijn 23e vertrok ik naar Utrecht, waar ik een master Sociologie ging doen aan de Universiteit Utrecht. Om bij te verdienen koos ik deze keer voor een fysieke bijbaan. Ik ging mezelf als tuinman verhuren, het bedrijf heette De TuinStudent. Binnen twee jaar tijd had ik 200 klanten en om de vraag aan te kunnen, vroeg ik mijn vrienden Joren Harmanny & Jochem Oldenbroek om hulp.

Al snel na ons afstuderen ontstond het idee om van De TuinStudent een echt bedrijf te maken. Maar dan met meer diensten. Zo begonnen we in 2008 het eerste studentenklusbedrijf van Nederland, MijnStudent. We zetten studenten in voor tuinwerk, maar ook verhuizingen, schilderwerk, schoomaakwerk, computerreparaties en nog veel meer.

In 2012 stapte Jochem uit het bedrijf om Unscared Crossfit op te richten. In 2014 begon Joren het bedrijf Groenpand. Ook hij verliet het bedrijf. Een mooie keuze voor beide compagnons, die hun hart volgden en bedrijven begonnen die bij hun visie en missie pasten.

Voor mij brak een uitdagende periode aan, waarin ik mij moest gaan bekwamen in het ondernemerschap. Van de natuurlijke rol “sales” die ik altijd deed, moest ik nu ineens ook alle andere aspecten van het ondernemerschap gaan beheersen. Ik moest iets weten of vinden van financiën, juridische zaken, werkprocessen, ICT, personeelszaken en het meest uitdagende van allemaal: ik moest mensen aansturen.

Met veel vallen en weer opstaan kreeg ik stap voor stap het ondernemerschap verder onder de knie. In een kleine 8 jaar tijd bedienden we meer dan 10.000 particuliere klanten, maakten we de overstap naar de zakelijke markt en hielden we honderden studenten aan het werk.

Maar ik miste de vrijheid. Ik miste het bouwen, de creatieve pionier die ik ben kwam steeds meer vast te zitten in zijn eigen bedrijf. Mijn wake-up-call kwam van Taco Oosterkamp, een groeicoach die ik nog steeds waardeer en bewonder. Op een “Opschalen” event van Taco, in 2016, kwam ik tot de conclusie dat ik áán mijn bedrijf moest gaan werken en niet meer in. Ik maakte een ontsnappingsplan voor mezelf en – wederom stap voor stap – weekte ik mezelf los van MijnStudent. Steeds meer taken ging ik overdragen aan anderen. Werkprocessen werden vastgelegd en ik kon gaan delegeren en loslaten. Heerlijk.

 

Eager People

Ondertussen besloot ik tot een naamswijziging van het bedrijf, van MijnStudent naar Eager People. Een traject dat 9 maanden duurde, en waar op groeivoer.nl een artikel over terug te vinden is. Niet alleen de naam veranderde, maar ook de propositie. Eager People helpt facilitaire afdelingen overal in Nederland om op elk gewenst moment over de juiste personele capaciteit te beschikken. Zodat er nooit stress is en de interne klant optimaal geholpen wordt. Mooi he?

Het nieuwe bedrijf dat nu ontstaan was, Eager People, droeg ik over aan een aantal teamleden, die samen met management team van het bedrijf vormen. Een bedrijf met 10FTE op kantoor, tientallen uitgezonden en gedetacheerden in het veld, plus een fijne ploeg ad hoc inzetbare facilitaire medewerkers.

 

Groeivoer

Door het overdragen van mijn operationele rollen had ik met ingang van 2018 grotendeels de handen vrij om opnieuw te gaan ‘spelen’. Nog niet precies wetend wát ik zou gaan doen, besloot ik een tijdje te gaan ‘freewheelen’. Ik was gepassioneerd gewraakt over podcast en luisterde 1,5 jaar lang alles wat los en vast zat. De volgende stap was om zelf een podcast te gaan maken. Ik koos uiteraard voor een podcast over ondernemerschap: de Groeivoer Podcast.

Pas later bedacht ik me dat er ook een verdienmodel moest komen want met podcasten alleen kun je geen geld verdienen. Zo ontstond het idee om Groeivoer uit te bouwen tot een groeibedrijf dat ondernemers helpt bij hun groei, en de groei van hun bedrijf. Het is ontzettend leuk om naast een ondernemer te mogen staan en mee te denken. Hoe je een bedrijf succesvol kan lanceren, of iets dat al staat verder kan optimaliseren.

 

Business coaching

Omdat ‘het beestje een naam moest hebben’ koos ik voor de term business coach om mezelf te omschrijven. Daar zit een aantal nadelen aan: er zijn veel business coaches, mensen zijn soms sceptisch over coaching, én het dekt niet geheel de lading. Ik denk dat ik ook af en toe een business advisor, een business mentor en een business designer ben. Coaching draait in mijn ogen om het op een goede manier boven water krijgen van wat iemand echt wil, en dit helpen vertalen naar concrete stappen. De coach oordeelt in principe niet en is niet persé inhoudelijk betrokken.

Omdat ik zelf 12+ jaar ondernemerservaring heb echter, zie ik soms dingen waar ik een mening over heb en iemand in wil adviseren. Natuurlijk: iemand zelf laten ontdekken wat een goede stap is voor hem of haar is soms nodig. Maar goed advies kan ook nuttig zijn. Als business advisor denk ik op verzoek ook inhoudelijk mee met de ondernemer. De rol van business mentor zie ik vooral voor ondernemers die behoefte hebben aan een vraagbaak en sparring partner. Als business designer denk ik mee over het optimaal vormgeven van je bedrijf, zodat het bedirjf bij jou als ondernemer past.

 

New Ventures

Naast de rollen die ik voor klanten van Groeivoer vervul, zal ik altijd nieuwe bedrijven blijven opzetten. Dat doe ik als bedenker van nieuwe bedrijven en als investeerder in startups of scaleups.

Er gaat niks boven het bedenken, meebouwen aan- en kickstarten van een vet bedrijf! Aan de zijlijn staan is leuk, meedoen aan het spel is ook vet!

Ook doe ik met plezier mee aan ondernemerspanels, als jurylid voor ondernemerswedstrijden, door op te treden als spreker voor ondernemers en door als expert in ondernemersgroei interviews af te geven.

Ik werk aan een groeiboek voor ondernemers dat in 2020 uit zal komen. Daarna zullen meer publicaties volgen.

 

The great game of business

Ik hoop nog veel leuke ondernemers tegen te komen op mijn reis. Het vertrekpunt van mijn samenwerking met een ondernemer is altijd: samen mooie dingen maken.

Hierbij laat ik me leiden door de wens van de ondernemer zelf. Wat wil je eigenlijk? Meer vrije tijd? Winst? Plezier? Een ander bedrijf? Andere rollen in je bedrijf? Afscheid nemen van een partner? Je bedrijf verkopen? Uiteraard zal ik ook daar in mee denken en suggesties doen, maar uiteindelijk draait het om wat jij wilt.

Wil je met mij werken? Kan ik iets voor je betekenen? Neem dan contact met op via 030-2072333 of gerhard@groeivoer.nl.

Groeivoer in de media

Gerhard wordt regelmatig geïnterviewd over ondernemerschap en groei. Heb jij een podcast, Youtube kanaal, blog, tijdschrift of werk je bij een krant of een ander medium en vind je het leuk om Gerhard te interviewen? Neem gerust contact op!

Op deze pagina vind je de media waar Gerhard voor Groeivoer al in te zien of te horen is geweest.